Vesti
Saopštenja

Nastavak dijaloga u Briselu na ekspertskom nivou

U Briselu se danas i sutra nastavlja dijalog između Beograda i Prištine na ekspertskom nivou, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. Među temama i ZSO.

Nastavak dijaloga u Briselu na ekspertskom nivou
EU Brisel (Foto Novosti)

Kako je najavljeno, delegaciju Beograda predvodiće direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

“Razgovori će biti održani u sedištu Evropske službe za spoljne poslove, a među temama će biti primena sporazuma o uspostavljanju Zajednice srpskih opština i drugih sporazuma postignutih 25. avgusta prošle godine”, navodi se u saopštenju Kancelarije.Ostale vesti

Pripadnici Kfora i Vojske Srbije patrolirali zajedno kod Kamenice
Pripadnici Kfora iz Regionalne komande Istok sproveli  su sinhronizovanu patrolu sa kolegama iz Vojske Srbije (VS) na administrativnoj liniji u blizini sela Hodonovce, u opštini Kamenica, saopšteno je iz Kfora.
  • 08.08.2020
Kfor dodelio šivaće mašine ženama žrtvama nasilja
Kfor je donirao profesionalne šivaće mašine i druge alate i opremu za krojenje nevladinoj organizaciji “Jeta” sa sedištem u Dečanima za žene koje su žrtve rodno zasnovanog nasilja.
  • 07.08.2020
U Osojanu obeležavanje 19 godina od povratka raseljenih i izbeglih Srba
U nedelju 9. avgusta u Osojanu će biti obeleženo devetnaest godina od početka povratka raseljenih i izbeglih Srba u Metohiju, saopšteno je iz Doma kulture "Gračanica".
  • 07.08.2020
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020