Vesti
Saopštenja

"Naša pobeda je uspeh srpskog naroda"

"Srpska lista je ubedljivom pobedom još jednom pokazala da uživa poverenje skoro svih Srba na Kosovu i Metohiji", kazao je gradonečelnik Severne Mitrovice i predsednik Srpske liste Goran Rakić.
Goran Rakić (Foto arhiva Kim)

Kako se navodi u saopštenju, Rakić se zahvalio svim građanima koji su dali glas kandidatima za gradonačelnike i odbornike ispred Srpske liste.

"Ovaj uspeh je uspeh srpskog naroda. Ovi glasovi su još jednom potvrdili da Srbi veruju svojoj državi Srbiji i svom predsedniku Aleksandru Vučiću", kazao je on.

Ističe da je Srpska lista ovom pobedom uspela da nakon parlamentarnih izbora zaokruži svoj politički korpus i "utvrdi se kao najstabilnija i jedna od najjačih političkih opcija na Kosovu i Metohiji".

"Svim izabranim gradonačelnicima, odbornicima i članovima Srpske liste poručujem da u narednom periodu moramo raditi još više i bolje kako bi opravdali ukazano poverenje građana", zaključuje Rakić.Ostale vesti

Vlada Kosova uvela nove mere
Vlada Kosova donela je odluku da ograniči kretanje građana starijih od 65 godina i onih koji imaju hronične bolesti, a zbog povećanja broja obolelih od koronavirusa obustaviće se rad javnih i privatnih vrtića. Takođe, usvojena je odluka kojom je od večeras obavezno nošenje maski.
  • 13.07.2020
“Narod mora da bude obavešten o epidemiološkoj situaciji”
Predstavnici srpskog civilnog društva i nezavisnih medija na Kosovu pozivaju Krizni štab u Gračanici i nadležene u Kliničko bolničkom centru Priština sa sedištem u Gračanici da hitno obaveste javnost o epidemiološkoj situaciji u srpskim sredinama na centralnom Kosovu, a Krizni štab na severu Kosova podsećaju da neselektivno obaveštava medije.
  • 11.07.2020
Produžen mandat Euleksu na još godinu dana
Predsednik je razmenio pisma sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom u kojima se navodi da je "misiji Euleks produžen mandat na još godinu dana", proučeno je iz u saopštenju iz Kabineta predsednika Kosova Hašima Tačija.
  • 11.07.2020
SENSE i FHP: Kampanja protiv
Povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici, SENSE Centar za tranzicionu pravdu i Fond za humanitarno pravo Kosova okupili su koaliciju od petnaest organizacija civilnog društva iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Kosova i pokrenuli kampanju pod naslovom "Srebrenica 25: Zajedno protiv virusa poricanja".
  • 10.07.2020
Apostil pečat se može dobiti i u Mitrovici i Prizrenu
Agencija za civilnu registraciju pri kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova saopštila je da je zbog rizika od širenja virusa kovid-19 apostil pečat, odnosno pečat za overu, od danas moguće dobiti i u opštinama Mitrovica i Prizren.
  • 09.07.2020
UNDP donirao zaštitnu opremu MRSS i MUP
Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu danas je donirao zaštitnu opremu protiv koronavirusa Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).
  • 08.07.2020