Vesti
Saopštenja

„Naš plan”: Od ideje do konkretnog rešenja

Zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović, ambasador Norveške na Kosovu Jan Bratu i direktor Kancelarije za zajednice Ivan Tomić obišli su juče Projektni biro u Gračanici, gde su im predstavljeni projekti iz „Našeg plana“.

„Naš plan”: Od ideje do konkretnog rešenja
Branimir Stojanović, Ivan Tomić i Jan Bratu (Foto Kancelarija zamenika premijera)

Branimir Stojanović i ambasador Norveške na Kosovu Jan Bratu, zajedno su zaključili da se od ideje došlo do konkretnog, sistemskog rešenja koje sada već daje prve proizvode.

„Pogledali smo zajedno projekte koji su napravljeni, ostaje nam za zadatak da taj karavan koji je iz Velike Hoče sada već prešao u Prilužje i Plemetinu obezbedi još bolje projekte, da nastavi da putuje dalje, da obilazi druge sredine, da pravi nove projekte. Za neke od njih smo obezbedili sredstva, za mnoge od njih nismo i ostaje nam za zadatak da sve te projekte u potpunosti realizujemo i „Naš plan“ sprovedemo u delo“, kazao je Stojanović. 

Ambasador Norveške na Kosovu Jan Bratu je istakao da je od samog početka oduševljen idejom koja mu je predstavljena od strane srpske zajednice u vidu dokumenta „Naš plan“.

„Jako mi je drago da je moja Ambasada podržala ovo. Mnogim donatorima je teško da pronađu dobar projekat. Projekat treba da bude dobro pripremljen sa svim tehničkim detaljima i sa svih aspekata i ovaj tim je pripremio veoma provesionalno svu projektnu dokumentaciju“, kazao je Bratu.

Projektni biro je otvoren u okviru projekta koji finansira norveška Vlada a koji se implementira preko Kancelarije za zajednice i organizacije CSD. Direktor kancelarije za zajednice Ivan Tomić je istakao da su potrebe manjinskih zajednica velike i da je Kancelarija pomogla u okviru svojih mogućnosti.

Na projektima iz platforme „Naš plan“ u kancelariji projektnog biroa radi projektni tim sastavljen od arhitekata, građevinskih inžinjera, pravnika, lektora, poljoprivrednih i drugih stručnjaka.Ostale vesti

Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021
Računari za mlade žene iz RAE zajednice
UN Women i Britanska ambasada podelilu su laptopove mladim ženama i devojkama iz zajednica Roma, Aškalija i Egipćana, kako bi im olakšali učenje putem intereneta.
  • 23.02.2021
Srpska lista i Kancelarija za KiM: Tuča nema veze sa politikom

Iako su prvobitno osudili prebijanje osamnaestogodišnjeg Nikole Rašića, predstavnici Srpske liste i Kancelarije za Kosovo i Metohiju ubrzo su izdali nova saopštenja u kojima navode da Nenad Rašić i Aljbin Kurti ovaj događaj pokušavaju da zloupotrebe u političke svrhe.

  • 23.02.2021
Osmani sa koordinatorkom za razvoj UN o važnosti nabavke vakcina
V.d. predsednika Kosova Vjosa Osmani razgovarala je sa koordinatorkom za razvoj UN Urlike Ričardson, jedna od tema bila je i važnosti što skorijeg obezbeđivanja vakcina protiv koronavirusa, navodi se u saopštenju.
  • 22.02.2021
Kancelarija za KiM: Video nadzor za škole u srpskim sredinama

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pokrenula je aktivnosti da sve osnovne i srednje škole, kao i predškolske ustanove u srpskim sredinama na Kosovu budu pokrivene video nadzorom, navodi se u saopštenju Kancelarije dostavljenom medijima.

  • 22.02.2021