Vesti
Saopštenja

„Naš plan”: Od ideje do konkretnog rešenja

Zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović, ambasador Norveške na Kosovu Jan Bratu i direktor Kancelarije za zajednice Ivan Tomić obišli su juče Projektni biro u Gračanici, gde su im predstavljeni projekti iz „Našeg plana“.

„Naš plan”: Od ideje do konkretnog rešenja
Branimir Stojanović, Ivan Tomić i Jan Bratu (Foto Kancelarija zamenika premijera)

Branimir Stojanović i ambasador Norveške na Kosovu Jan Bratu, zajedno su zaključili da se od ideje došlo do konkretnog, sistemskog rešenja koje sada već daje prve proizvode.

„Pogledali smo zajedno projekte koji su napravljeni, ostaje nam za zadatak da taj karavan koji je iz Velike Hoče sada već prešao u Prilužje i Plemetinu obezbedi još bolje projekte, da nastavi da putuje dalje, da obilazi druge sredine, da pravi nove projekte. Za neke od njih smo obezbedili sredstva, za mnoge od njih nismo i ostaje nam za zadatak da sve te projekte u potpunosti realizujemo i „Naš plan“ sprovedemo u delo“, kazao je Stojanović. 

Ambasador Norveške na Kosovu Jan Bratu je istakao da je od samog početka oduševljen idejom koja mu je predstavljena od strane srpske zajednice u vidu dokumenta „Naš plan“.

„Jako mi je drago da je moja Ambasada podržala ovo. Mnogim donatorima je teško da pronađu dobar projekat. Projekat treba da bude dobro pripremljen sa svim tehničkim detaljima i sa svih aspekata i ovaj tim je pripremio veoma provesionalno svu projektnu dokumentaciju“, kazao je Bratu.

Projektni biro je otvoren u okviru projekta koji finansira norveška Vlada a koji se implementira preko Kancelarije za zajednice i organizacije CSD. Direktor kancelarije za zajednice Ivan Tomić je istakao da su potrebe manjinskih zajednica velike i da je Kancelarija pomogla u okviru svojih mogućnosti.

Na projektima iz platforme „Naš plan“ u kancelariji projektnog biroa radi projektni tim sastavljen od arhitekata, građevinskih inžinjera, pravnika, lektora, poljoprivrednih i drugih stručnjaka.Ostale vesti

Pripadnici Kfora i Vojske Srbije patrolirali zajedno kod Kamenice
Pripadnici Kfora iz Regionalne komande Istok sproveli  su sinhronizovanu patrolu sa kolegama iz Vojske Srbije (VS) na administrativnoj liniji u blizini sela Hodonovce, u opštini Kamenica, saopšteno je iz Kfora.
  • 08.08.2020
Kfor dodelio šivaće mašine ženama žrtvama nasilja
Kfor je donirao profesionalne šivaće mašine i druge alate i opremu za krojenje nevladinoj organizaciji “Jeta” sa sedištem u Dečanima za žene koje su žrtve rodno zasnovanog nasilja.
  • 07.08.2020
U Osojanu obeležavanje 19 godina od povratka raseljenih i izbeglih Srba
U nedelju 9. avgusta u Osojanu će biti obeleženo devetnaest godina od početka povratka raseljenih i izbeglih Srba u Metohiju, saopšteno je iz Doma kulture "Gračanica".
  • 07.08.2020
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020