Vesti
Saopštenja

’’Najvažniji je slobodan regionalni protok medicinske opreme i osoblja’’

Šefica Kancelarije EU i specijalna predstavnica EU na Kosovu Natalija Apostolova, šefovi misija Evropske unije, ambasadori Norveške, Švajcarske i Ujedinjenog Kraljevstva, šef Evropske banke za obnovu i razvoj na Kosovu, kao i državni menadžer Svetske banke poručuju da su uz ljude na Kosovu u izazovnim vremenima. 
’’Najvažniji je slobodan regionalni protok medicinske opreme i osoblja’’
Ilustracija (Foto Kim)

Oni poručuju da su odlučni da nastave sa podrškom Kosovu da prevaziđe krizu, navedeno je u zajedničkom saopštenju dostavljenom medijima.

“Cenimo, za sada, delotvorno upravljanje krizom zbog Kovida-19 od strane tehničke vlade i naroda Kosova. Sada je od najveće važnosti da svi poštuju vladine uredbe za prevenciju širenja virusa”.

Ističe se da veruju da u vreme velike neizvesnosti, svi akteri treba da ostave po strani razlike i da zajedno rade za dobrobit ljudi.

“Pozdravljamo sve prilike i mogućnosti za zajedničku diskusiju u odgovarajućim institucijama po pitanju mera koje su neophodne da bi se odgovorilo na izazov koji predstavlja Kovid-19. To uključuje i ratifikaciju finansijskih aranžmana dogovorenih sa EU, zemljama članicama, drugim međunarodnim finansijskim institucijama, kao i nacionalnih mera za rešavanje zdravstvene i ekonomske krize”, dodaje se u saopštenju. 

Oni su pozvali sve strane da prioritetnim smatraju zdravlje građana i pozdravili prilike i mogućnosti za međunarodnu i regionalnu saradnju koja za cilj ima spašavanje života i zaštitu stanovništva od pandemije.

“Slobodan regionalni protok medicinskih zaliha i osoblja je ključan za uspeh ovog poduhvata” zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Kfor: Poljski vojnici spremni da pruže sigurno okruženje
Poljski vojni kontingent koji deluje u sastavu Kfor-a sprovodi širok spektar aktivnosti kako bi doprineo sigurnom okruženju regionu koji se prostire od Štrpca na jugu do Mitrovice na severu, navodi se u saopštenju Kfor-a.
  • 05.06.2020
Na Kosovo stiglo još medicinske pomoći od EU
Evropska unija je danas isporučila treću turu hitne pomoći vredne 5 miliona evra za sistem zdravstvene zaštite na Kosovu.
  • 05.06.2020
OG: IBCM obezbedio tri stipendije
Predstavnici Međunarodnog poslovnog koledža iz Mitrovice posetili su danas Opštinu Gračanica, gde su se sastali sa direktoricom obrazovanja Brankicom Ničić i predsednikom Omladinskog saveta Gračanica Dušanom Borisavljević, navodi se u saopštenju.
  • 03.06.2020
Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020