"Najozbiljnije razmatrati problem zagađenosti rečnog korita u Lapljem Selu"

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović pisanim putem obratio se višim instancama na Кosovu kao i predstavnicima međunarodne zajednice od kojih traži da se najozbiljnije uzme u razmatranje problem zagađenosti rečnog korita u Lapljem Selu  i reši u što hitnijem roku, navodi se u saopštenju.

Podeli ovaj članak sa:
 • Zagađena Gračanka (Foto Kim)

Kako se navodi u saopštenju, Popopović u službenom obraćanju od predsednika opštine Priština Špenda Ahmetija, šefa misije OEBS-a na Кosovu Jana Bratua, ambasadora SAD-a Filipa Кosneta, ambasadora Nemačke Кristijana Helta, kao i od ambasadora Mađarske, Francuske i Slovenije traži da svojim autoritetom utiču na odgovorne subjekte za zaštitu životne sredine da preduzmu konkretne, zakonom obavezne mere, kako bi se sprečile negativne posledice po zdravlje ljudi kao i po životnu sredinu.

U saopštenju se dodaje da je u upućenom dopisu predsednik opštine Gračanica obrazložio detaljno problem kao i rezultate koje je na terenu obavilo odeljenje opštinske inspekcije. Navedene su i aktivnosti ostalih organa za zaštitu životne sredine koje ,prema rečima Popovića, nisu relevantne i nisu dovele do rešavanja problema.

Duž toka reke Gračanke i dalje se širi neprijatan miris tolikog intenziteta da izaziva smetnje kod hroničnih bolesnika i celokupne populacije, zaključeno je u saopštenju.

Ostale vesti

 • Delegacija Srpske liste završila dvodnevnu posetu Berlinu

  Delegacija Srpske liste završila dvodnevnu posetu Berlinu

  U protekla dva dana delegacija, koju čine predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednik Dalibor Jevtić i član predsedništva Bratislav Nikolić, sastala se u Bundestagu sa više poslanika, da bi nakon toga u zgradi Кancelarke Nemačke razgovarali sa savetnikom Angele Merkel, Matiasom Lutenbergom, saopštila je Srpska lista.

 • Delegacija Srpske liste u dvodnevnoj poseti Berlinu

  Delegacija Srpske liste u dvodnevnoj poseti Berlinu

  Delegacija Srpske liste koju čine predsednik Goran Rakić, potpredsednik Dalibor Jevtić i član predsedništva Bratislav Nikolić doputovala je u Berlin gde će danas i sutra imati niz sastanaka u Bundestagu, Ministarstvu spoljnih poslova i Кancelariji kancelarke Angele Merkel, navodi se u saopštenju Srpske liste.

 • Tači: Kosovo spremno za sporazum sa Srbijom

  Tači: Kosovo spremno za sporazum sa Srbijom

  Kosovski predsednik Hašim Tači, nakon bilateralnog sastanka sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom, rekao je da je Kosovo voljno i spremno za mirovni sporazum sa Srbijom, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Kosova.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane