Vesti
Saopštenja

"Najozbiljnije razmatrati problem zagađenosti rečnog korita u Lapljem Selu"

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović pisanim putem obratio se višim instancama na Кosovu kao i predstavnicima međunarodne zajednice od kojih traži da se najozbiljnije uzme u razmatranje problem zagađenosti rečnog korita u Lapljem Selu  i reši u što hitnijem roku, navodi se u saopštenju.
Zagađena Gračanka (Foto Kim)

Kako se navodi u saopštenju, Popopović u službenom obraćanju od predsednika opštine Priština Špenda Ahmetija, šefa misije OEBS-a na Кosovu Jana Bratua, ambasadora SAD-a Filipa Кosneta, ambasadora Nemačke Кristijana Helta, kao i od ambasadora Mađarske, Francuske i Slovenije traži da svojim autoritetom utiču na odgovorne subjekte za zaštitu životne sredine da preduzmu konkretne, zakonom obavezne mere, kako bi se sprečile negativne posledice po zdravlje ljudi kao i po životnu sredinu.

U saopštenju se dodaje da je u upućenom dopisu predsednik opštine Gračanica obrazložio detaljno problem kao i rezultate koje je na terenu obavilo odeljenje opštinske inspekcije. Navedene su i aktivnosti ostalih organa za zaštitu životne sredine koje ,prema rečima Popovića, nisu relevantne i nisu dovele do rešavanja problema.

Duž toka reke Gračanke i dalje se širi neprijatan miris tolikog intenziteta da izaziva smetnje kod hroničnih bolesnika i celokupne populacije, zaključeno je u saopštenju.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020