Najavljeno otvaranje deponije na severu Kosova

Narednih nedelja biće otvorena regionalna deponuja na severu Kosova u koju će biti uloženo pet miliona evra, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Severne Mitrovice.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa jedne od deponija na severu (Foto TV Mir)

Navodi se da je nakon 14 godina stagnacije, 2014. godine započeo razvoj Kosovske Mitrovice i unapređenje životnih i infrastrukturnih uslova u kojima žive mitrovčani.

"U prethodne samo tri godine, uspeli smo da renoviramo i opremimo sve obrazovne institucije, od predškolskog, osnovnog, srednjeg, do visoko školskog obrazovanja, uložili smo preko 700.000 evra u KBC Kosovska Mitrovica, uposlili više od 300 mladih ljudi, uredili trotoare i uličnu rasvetu, izgradili autobusku stanicu nakon 18 godina, a uskoro se očekuje i završetak izgradnje sportske hale i vatrogasne stanice," saopštava Rakić.

Kosovska Mitrovica će u ovoj godini, kako navodi, posle 19 godina čekanja, izgraditi regionalnu deponiju u koju će biti uloženo 5 miliona evra, i koja će sa jedne strane rešiti problem komunalnog i medicinskog otpada, a sa druge strane otvoriti desetine radnih mesta," ističe Rakić.

Ostale vesti

 • Đurić: Priština nema nameru da formira ZSO

  Đurić: Priština nema nameru da formira ZSO

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić reagovao je na izjavu šefa kosovske delegacije u tehničkom dijalogu Kosova i Srbije Avnija Arifija koji je izjavio da su “ludi i neprihvatljivi zahtevi upravljačke grupe za izradu Statuta ZSO“.

 • Jevtić: Bole napadi iz SPC

  Jevtić: Bole napadi iz SPC

  Potpredsednik Vlade Kosova i Srpske liste, Dalibor Jevtić, oglasio se otvorenim pismom nakon poslednjeg reagovanja oca Save Janjića, istakavši da problem nije razgraničenje, već to što pojedincima smeta Aleksandar Vučić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane