Najavljeno otvaranje deponije na severu Kosova

Narednih nedelja biće otvorena regionalna deponuja na severu Kosova u koju će biti uloženo pet miliona evra, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Severne Mitrovice.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa jedne od deponija na severu (Foto TV Mir)

Navodi se da je nakon 14 godina stagnacije, 2014. godine započeo razvoj Kosovske Mitrovice i unapređenje životnih i infrastrukturnih uslova u kojima žive mitrovčani.

"U prethodne samo tri godine, uspeli smo da renoviramo i opremimo sve obrazovne institucije, od predškolskog, osnovnog, srednjeg, do visoko školskog obrazovanja, uložili smo preko 700.000 evra u KBC Kosovska Mitrovica, uposlili više od 300 mladih ljudi, uredili trotoare i uličnu rasvetu, izgradili autobusku stanicu nakon 18 godina, a uskoro se očekuje i završetak izgradnje sportske hale i vatrogasne stanice," saopštava Rakić.

Kosovska Mitrovica će u ovoj godini, kako navodi, posle 19 godina čekanja, izgraditi regionalnu deponiju u koju će biti uloženo 5 miliona evra, i koja će sa jedne strane rešiti problem komunalnog i medicinskog otpada, a sa druge strane otvoriti desetine radnih mesta," ističe Rakić.

Ostale vesti

 • Predavanje o pčelarstvu

  Predavanje o pčelarstvu

  Udruženje pčelara Nukleus u saradnji sa odeljenjem za poljoprivredu opštine Gračanica će u nedelju 18. novembra u 13 sati u Domu kulture u Gračanici organizovati stručno predavanje na temu priprema pčela za zimovanje.

 • "BG i PR su se zalagali za sveobuhvatni sporazum"

  Šef Unmika Zahir Tanin rekao je tokom njegovog tromesečnog obraćanja Savetu bezbednosti UN-a u Njujorku da su se u proteklom periodu Beograd i Priština zalagali za sveobuhvatni dogovor, uključujući razmenu teritorija.

 • Jevtić i Štrahe: Probleme na Kosovu rešavati dijalogom

  Jevtić i Štrahe: Probleme na Kosovu rešavati dijalogom

  Potpredsednik kosovske Vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić sastao se u Beču sa vicekancelarom Austrije Hajncom Kristijanom Štraheom. Oni su se složili da sve probleme koji opterećuju dva naroda na Kosovu, srpski i albanski, treba rešavati isključivo dijalogom.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane