Vesti
Saopštenja

Nagrađeno pozorište “Janićije Popović”

Ametersko pozorište iz Gračanice „Janićije Popović“ dobitnik je nagrade „Za ljupku budućnost teatra“ za najperspektivniji ansambl na ovogodišnjem pozorišnom festivalu „Beskraj 10 kvadrata“.
Nagrađeno pozorište “Janićije Popović”
Scena iz predstave ''Kući'' (Foto Dom kulture Gračanica)

Pozorište “Janićije Popović” koje je na ovom festival nastupilo kao najmlađe, nagradu je dobilo za predstavu “Kući”.

„Ime ove nagrade govori sve. Ovo je posebno važno za decu Gračanice i decu Kosova i Metohije jer su oni koji su odlučivali o nagradi videli talenat i podržavaju njegovu realizaciju u budućnosti“, rekao je reditelj predstave Mihailo Laptošević.

Pobednik ovogodišnjeg festivala „Beskraj 10 kvadrata“ je amatersko pozorište iz Gornjeg Milanovca sa predstavom "Doktor Šuster" .

Ujedno je ova predstava ocenjena kao najbolja i od strane žirija u senci.

Druga nagrada pripala je predstavi „Probudi se Kato“ amaterskog pozorišta "Teatar 13" iz blaca, a treću nagradu ponela je predstava „Evropejci“ pozorišnog ansambla iz Makedonije.

Ovogodišnji Festival „Beskraj 10 kvadrata“ treći po redu trajao je 11 dana i okupio je pozorišne ansamble iz Makedonije, Republike Srpske i Srbije.Ostale vesti

Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021
Računari za mlade žene iz RAE zajednice
UN Women i Britanska ambasada podelilu su laptopove mladim ženama i devojkama iz zajednica Roma, Aškalija i Egipćana, kako bi im olakšali učenje putem intereneta.
  • 23.02.2021
Srpska lista i Kancelarija za KiM: Tuča nema veze sa politikom

Iako su prvobitno osudili prebijanje osamnaestogodišnjeg Nikole Rašića, predstavnici Srpske liste i Kancelarije za Kosovo i Metohiju ubrzo su izdali nova saopštenja u kojima navode da Nenad Rašić i Aljbin Kurti ovaj događaj pokušavaju da zloupotrebe u političke svrhe.

  • 23.02.2021
Osmani sa koordinatorkom za razvoj UN o važnosti nabavke vakcina
V.d. predsednika Kosova Vjosa Osmani razgovarala je sa koordinatorkom za razvoj UN Urlike Ričardson, jedna od tema bila je i važnosti što skorijeg obezbeđivanja vakcina protiv koronavirusa, navodi se u saopštenju.
  • 22.02.2021