Nacrt Statuta ZSO nije dostavljen Vladi Kosova

"Upravljački tim za uspostavljanje ZSO poslove na izradi nacrta statuta Zajednice obavlja u skladu sa mandatom koji mu je poveren briselskim dogovorima i radni tekst nacrta će predstaviti, onako kako je predviđeno, u Briselu",  navodi se u saopštenju Upravljačkog tima za uspostavljanje ZSO.

Podeli ovaj članak sa:
  • Sa sastanka (Foto Upravljački tim za ZSO)

“Nacrt statuta nije, kako tvrde neki mediji, dostavljen vladi u Prištini, kojoj je prosleđen samo izveštaj o našem dosadašnjem radu i koja je, posredstvom nadležnog Ministarstva administracije lokalne samouprave, redovno informisana o dinamici naših aktivnosti”, tvrde članovi Upravljačkog tima..

Upravljački tim se u svom radu oslanja na rezultate briselskog dijaloga i Evropsku povelju o lokalnoj samoupravi, o čemu je na jučerašnjem sastanku obaveštena i delegacija Misije OEBS-a.

U saopštenju se dalje navodi da su u dosadašnjem radu imali razgovore sa nizom strukovnih ekspertskih grupa, predstavnicima lokalnih samouprava, kao i resornih ministarstava, i dodaje da oni “kao stručno telo, sa jasno definisanim mandatom i ovlašćenjima, smatraju da je svaki pokušaj politizacije aktivnosti kontraproduktivan i da šteti procesu dijaloga Beograda i Prištine”.

 

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane