Na sednici Predsedništva o radu Skupštine Kosova

Na današnjoj sednici Predsedništva Skupštine Kosova, kojom je po prvi put predsedavala nova predsednica parlamenta Vjosa Osmani, diskutovano je o formiranju parlamentarnih Odbora, kao i o ostalim aspektima funkcionalnosti rada skupštine, navodi se u saopštenju Skupštine Kosova.

Podeli ovaj članak sa:
  • Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

U saopštenju se ističe da je Vjosa Osmani čestitala članovima Predsedništva i predsednicima parlamentarnih grupa na njihovim dužnostima i izrazila spremnost za saradnju u cilju unapređenja rada Skupštine u interesu građana.

Predsedništvo je odlučilo da broj parlamentarnih odbora ostane 14, a izvršene su neke izmene u njihovim imenovanjima i odgovornostima. Očekuje se da će izbor Odbora od strane parlamentarnih grupa biti održan na sledećoj sednici Predsedništva, dodaje se u saopštenju.

Predsedništvo je obavešteno i o zahtevu Državne blagajne u vezi sa budžetom, ističe se u saopštenju.

Osmani je istakla da Skupština Kosova čeka odluku vlade da li će procesuirati nacrt Zakona o budžetu ili odluku o produženju budžeta za mesec mart.

Predsedništvo se složilo da Skupština izradi redovan plan rada, odredivši ponedeljak kao dan sednice Skupštine, dok će plenarne sednice biti održavane četvrtkom.

Tokom današnje sednice diskutovano je i o funkcionisanju komisija nekoliko nezavisnih institucija, radnim prostorijama za poslanike, olakšavanju pristupa skupštinskim prostorijama za osobe sa posebnim potrebama, kao i o drugim pitanjima iz ovog delokruga, napominje se u saopšenju.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane