Vesti
Saopštenja

Na osnovu žalbi pojedinim građanima odobrena novčana pomoć od 130 evra

Građani kojima je odobrena žalba za novčanu pomoć u iznosu od 130 evra, koju je odobrila Vlada Kosova za socijalno ugrožena lica, sredstva mogu podići od 28. decembra 2020. godine do 15. januara 2021., saopštilo je Ministarstvo rada i socijalnog staranja.
Na osnovu žalbi pojedinim građanima odobrena novčana pomoć od 130 evra
Ilustracija (Foto ecopetit.cat)

Svim građanima kojima je na osnovu žalbe odobrena novčana pomoć od 130 evra, biće obavešteni od strane službenika Cenatara za socijalni rad do 31. decembra, navodi se u saopštenju Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Građani koji budu primili obaveštenje da im je novčana pomoći za dva meseca, april i jun 2020. godine, odobrena, sredstva mogu podići iz najbližih poštanskih kancelarija u njihovoj opštini, počev od datuma 28. decembra 2020. do 15 januara 2021. godine, navodi se u saopštenju.

Građani čija je žalba za dobijanje novčane pomoći u vrednosti od 130 evra odbijena od strane Komisije za razmatranje ovog ministarstva, mogu se prijaviti Centrima za socijalni rad od 15. januara 2021. godine, “kako bi primili zvanično Rešenje i iskoristili priliku da podnesu žalbu nadležnom sudu”, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Kvinta: Obezbediti transparentan izborni proces bez političkog uplitanja
Centralna izborna komisija mora osigurati da izborni proces bude transparentan i bez političkog uplitanja, saopšteno je nakon sastanka ambasadora zemalja Kvinte sa predsedavajućom CIK-a Valjdetom Dakom.
  • 25.01.2021
EU pokrenula projekat za reformu pravosudnog sistema na Kosovu
Šef Kancelarije EU na Kosovu, Tomaš Sunjok pokrenuo je Program Evropske unije na Kosovu za pravosudni sektor. Projekat će se realizovati do januara 2024. godine i ima budžet od 7 miliona evra. Kako se navodi, EU trenutno ulaže oko 50 miliona evra od sredstava iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć u vladavinu prava na Kosovu.
  • 25.01.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.

  • 22.01.2021
Petković sa Gujonom o zalaganju za bolji život Srba na Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa osnivačem humanitarne organizacije „Solidarnost za Кosovo“ Arnoom Gujonom.
  • 22.01.2021
OG: Fondacija
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović primio je danas predstavnike Fondacije „Delije“  koji će tradicionalno i ove godine najmlađima sa teritorije ove loklane samouprave podeliti paketiće kao i laptopove, tablet računare i telefone kao i novac za 16 mališana iz socijalno ugroženih porodica, navodi se u saopštenju.
  • 22.01.2021
Petković sa ambasadorom Italije u Srbiji o Kosovu i položaju Srba
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je se sa ambasadorom Italije u Republici Srbiji Кarlom Lo Кašom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu, položaju srpskog naroda, navodi se u saopštenju.
  • 21.01.2021