Na Mokroj Gori grafiti OVK

Na planini Mokra Gora koja se nalazi na severu Kosova u opštini Zubin Potok, po stenama su ispisani grafiti "UÇK" (OVK - Oslobodilačka vojska Kosova), navodi se u saopštenju koje je medijima dostavila Srpska lista.

Podeli ovaj članak sa:
  • Grafit OVK na Mokroj Gori (Foto SL)

Srpska lista je tim povodom zatražila od Kfora, Euleksa i Kosovske policije da identifikuju Albance koji su ispisali ove grafite, navodi se u saopštenju.

Na Mokroj Gori je grupa Albanaca ispisala je grafite "UÇK" na alpinističkoj stazi "Via Ferata-Berim", a potom objavila fotografije na društvenoj mreži Instagram.

"Ono što posebno zabrinjava je da su te osobe na fotografijama u maskiranim uniformama sa dugim cevima, te se postavlja pitanje kome je potrebna ovakva provokacija u ovom trenutku i sa kakvim ciljem", pita Srpska lista.

U saopštenju se dodaje, da kako se približava izborni dan, pored ukidanja prava glasa Srbima od strane Centralne izborne komisije u Prištini, pritisak na građane dolazi i od strane "ekstremističkih krugova".

“Srpska lista poziva Кfor, Euleks i Kosovsku policiju i traži da najhitnije identifikuje, pronađe i liši slobode ova lica, ali i utvrde ko su nalogodavci ovakvog ponašanja i sa kojim ciljem. Istovremeno, da svi nadležni pojačaju budnost i preventivno deluju, kako bi se sačuvao mir i bezbednost svih građana, a posebno pripadnika nevećinskih zajednica”, navedeno je u saopštenju Srpske liste.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane