Vesti
Saopštenja

“Na Kosovu mirno i stabilno”

Situacija na Kosovu je mirna i stabilna zaključili su komandant Kfora Salvatore Kuoći I ministar unutrašnjih poslova Bejtuš Gaši.
“Na Kosovu mirno i stabilno”
Gaši i Kuoći (Foto MUP Kosova)

Gaši i Kuoći razmatrali su danas ukupnu bezbednosnu situaciju na Kosovu u svetlu poslednjih tenzija i spekulacija o navodnim planiranim aktivnostima na severu Kosova.

Dvojica sagovornika su se složila da je situacija mirna i stabilna, saopšteno je iz MUP-a Kosova.

Ministar Gaši se zahvalio komandantu Kfora na podršci bezbednosnim institucijama, istakavši da je ona od velikog značaja za bezbednost svih građana na Kosovu.

Bojić: Stabilna situacija 

Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić kaže da je bezbednosna situacija na severu Kosova stabilna i da policija preduzima sve mere i radnje kako bi tako i ostalo.

Pojedini građani koje je anketirao Kontakt Plus radio kažu da su zabrinuti zbog raznih glasina koje se mogu ovih dana čuti, a u vezi bezbednosne situacije na severu Kosova.

Bojić za Kontakt Plus kaže da je bezbednosna situacija trenutno mirna i stabilna, da postoje određene glasine, ali da policija može garantovati bezbednost svim građanima.

Bojić je demantovao navode pojedinih medija da je uniformisanim članovima policije prekinut odmor.

“Svim pripadnicima koji se nalaze na godišnjem odmoru, isti nije prekinut. Uzimajući u obzir da je već jedan određeni broj službenika na godišnjem odmoru, mi smo samo stopirali odobrenje godišnjih odmora dalje, imajući u vidu da moramo preduzimati određene radnje u cilju preventivnog delovanja” - rekao je Bojić.

Građani zabrinuti za bezbednost zbog raznih glasina

Jedan od anketiranih građana kaže za Radio Kontakt Plus da je zbog raznih glasina koje se ovih dana mogu čuti, zabrinut za bezbednost.

„Kako da ne? Duboko zabrinuti smo svi, ali očekujemo da će to ipak da dođe na svoje mesto. Srbija je Srbija. Srbija je ovde prisutna i mora da bude prisutna“, kaže on.

Jedna Mitrovčanka navodi da ipak nije zabrinuta za bezbednost.

„Pa, ja nisam nikad. Ja sam medicinski radnik. Radila sam sa njima, nikad. Uvek sam bila junak i optimista. Verujem u vlast, verujem u sve. Nisu oni takvi junaci“, kaže ona.

Pa čujem, ali nisam baš zabrinuta, kaže još jedna od anketiranih sugrađanki za Kontakt Plus.

“Smatram neće doći do toga. Biće dobro, biće mira, hvala Bogu“, smatra naša sagovornica.

„Pa da znate da jesam zabrinut. Gledajući televiziju, izjave... , gledajući izjave lidera Albanaca, malo smo zabrinuti, ali računamo da se neće desiti ništa loše“, zaključuje još jedan od anketiranih građana Severne Mitrovice.

Bojić: Dva operativna plana

Željko Bojić je rekao da regionalna direkcija policije Mitrovica Sever trenutno sprovodi dva operativna plana – letnja sezona i povećana kontrola bezbednosti saobraćaja.

“U zoni odgovornosti regionalne direkcije policije Mitrovica Sever nije došlo ni do jedne saobraćajne nezgode sa fatalnim ishodom niti sa teškim telesnim povredama, što pokazuje jedan dobar rad policijskih službenika koji se nalaze na terenu” – kazao je Bojić.

Izjava regionalnog šefa operative Kosovske policije Željka Bojića:Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020