Vesti
Saopštenja

Na Kosovu do 14 sati glasalo 21,86 % birača

Na Kosovu je do 14 časova glasalo je 21, 86% birača, saopštio je Oebs.
Na Kosovu do 14 sati glasalo 21,86 % birača
Laplje Selo (Foto Kim)

Kako je saopšteno iz misije Oebs do 14 časova svoje biračko pravo ostvarilo je 23. 484 birača, odnosno 21, 86%.

Pravo glasa na srpskim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji ima 106.094 birača.

Misija OEBS-a na Kosovu zadužena je za spovođenje glasanja na Kosovu, a nakon što ono bude okončano prikupljene glasove će transportovati u Rašku i Vranje, odakle će ih preuzeti predstavnici Republičke izborne komisije.Ostale vesti

ERP: Nova pravila zaštite sveštenstva i vernika tokom pandemije
Eparhija raško-prizrenska obaveštava verni narod o novim pravilima zaštite tokom epidemije koronavirusa, “budući da je pred nama period u kome se u normalnim okolnostima svečano proslavlja više manastirskih, parohijskih i porodičnih slava”.
  • 20.10.2020
Euleks: Potrebno poboljšati saradnju policije i tužilastva
Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) predstavila je svoj prvi Izveštaj o sistemskom i tematskom nadgledanju pravosuđa.
  • 19.10.2020
Zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa delegacijom za energetiku SAD a tema sastanka bila je implementacija sporazuma koji je potpisan u Vašingtonu.
  • 19.10.2020
Tači: Kosovo postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima

Kosovo je postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima, rekao je kosovski predsednik Hašim Tači na konferenciji povodom Međunarodnog dana borbe protiv trgovine ljudima, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

  • 19.10.2020
Odloženi vandredni izbori u Podujevu i Severnoj Mitrovici
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je nakon razgovara sa predsednicom Centralne izborne komisije Valdetom Dakom, odložio održavanje vandrednih izbora u opštinama Podujevo i Severna Mitrovica, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.
  • 19.10.2020
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je sinoć da pitanje Kosova i odnos sa Prištinom ostaje jedan od najvećih izazova i za pitanje bezbednosti zemlje.
  • 19.10.2020