Vesti
Saopštenja

Na Dan pozorišta počinje nova sezona NPP-a

Na matičnoj sceni u Gračanici, izvođenjem predstave "Ivkova slava u Prizrenu", Narodno pozorište Priština će obeležiti svoj dan. Time će zvanično početi jesenja sezona rada ovog teatra.
Na Dan pozorišta počinje nova sezona NPP-a
Scena iz predstave Ivkova slava u Prizrenu (Foto Kim)

Svečano otvaranje sezone počinje od 19:30 u Domu kulture "Gračanica". Iste večeri u 20 časova biće izvedena predstava „Ivkova slava u Prizrenu“.

Predstvu "Ivkova slava u Prizrenu" režiao je Bojan Stojčetović, a rađena je u koprodukciji Narodnog pozorišta Priština i Narodnog pozorišta Niš.

Već sledećeg dana, najmlađu publiku očekuje predstava "Uspavana lepotica". Njeno izvođenje zakaazano je u 11 časova u Gušterici, a već u četvrtak 10.oktobra biće izvedena i u Goraždevcu.

Predstvu za najmlađe je režirala Radmila Knežević.Ostale vesti

Pripadnici Kfora i Vojske Srbije patrolirali zajedno kod Kamenice
Pripadnici Kfora iz Regionalne komande Istok sproveli  su sinhronizovanu patrolu sa kolegama iz Vojske Srbije (VS) na administrativnoj liniji u blizini sela Hodonovce, u opštini Kamenica, saopšteno je iz Kfora.
  • 08.08.2020
Kfor dodelio šivaće mašine ženama žrtvama nasilja
Kfor je donirao profesionalne šivaće mašine i druge alate i opremu za krojenje nevladinoj organizaciji “Jeta” sa sedištem u Dečanima za žene koje su žrtve rodno zasnovanog nasilja.
  • 07.08.2020
U Osojanu obeležavanje 19 godina od povratka raseljenih i izbeglih Srba
U nedelju 9. avgusta u Osojanu će biti obeleženo devetnaest godina od početka povratka raseljenih i izbeglih Srba u Metohiju, saopšteno je iz Doma kulture "Gračanica".
  • 07.08.2020
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020