MZZP: Predstavljen dokument o profilisanju raseljenih

Ministarstvo za zajednice i povratak predstavilo je finalni dokument posvećen profilisanju raseljenih lica. Tokom predstavljanja dokumenta konstatovano je da postoji potreba za boljom regionalnom koordinacijom između nadležnih institucija.

Podeli ovaj članak sa:
  • Predstavljanje dokumenta (Foto MZZP)

Kako se navodi u saopštenju, dokument pruža informacije o potrebama raseljenih, kao što su pristup zdravstvenoj zaštiti, izvori prihoda.

"Dokument o profilisanju, pored Uredbe o raseljenim licima koja je usvojena početkom ove godine, će biti od velike koristi s obzirom da smo u procesu izrade nove Strategije 2019-2022. kao i inicijative o donošenju Zakona o raseljenim licima. Sve ovo zajedno je deo inicijativa gospodina Jevtića sa jasnom vizijom i ciljevima", rekao je generalni sekretar MZZP Nenad Stojčetović, tokom predstavljanja dokumenta.

Nakon procesa profilisanja raseljenih, Ministrastvo za zajednice i povratak planira da pruži podršku kako bi se raseljenim licima obezbedio smeštaj, stvorili uslovi za obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, bezbednost, povratak, kao i zaštitu imovinskih prava, uključujući i potrebu da se reše slučajevi uzurpacije privatne imovine.

"Sve ove oblasti zahtevaju efikasniju saradnju među institucijama koje trebaju biti uključene u proces povratka”, naglasio je Stojčetović.

Izradu dokumenta o profilisanju raseljenih finansiralo je Ministarstvo za zajednice i povratak, a pomogli su Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije, UNHCR, Danski savet za izbeglice i Kosovska agencija za statistiku.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane