Vesti
Saopštenja

MZZP: Porodicama Paviljona ”E” u Prištini preti iseljenje

Saradnici ministra Dalibora Jevtića posetili su stanare Paviljona “E” u Prištini, kojima preti prinudno iseljenje.
MZZP: Porodicama Paviljona ”E” u Prištini preti iseljenje
Predstavnici MZZP u poseti stanartima naselja "E" (Foto MZZP)

Vremešna Leposava u veoma lošim uslovima u naselju Paviljona "E" u Prištini živi sa još 14 porodica među kojima ima i Albanaca, skupa, kako kaže, predstavljaju jednu složnu porodicu.

Njen komšija Sami Кika, predsednik stanara, kaže da mu je Leposava i sestra i majka, on moli Ministarstvo za zajednice i povratak i ministra Dalibora Jevtića da se lično založi za rešavanje njihovog problema jer im već 1. decembra preti prinudno iseljavanje.

”Ja nemam gde odavde. Ovde živimo od 1973. godine u stanovima koje nam je dodelio Studentski centar Univerziteta u Prištini i opština Priština na trajno korišćenje, o čemu svedoči ova dokumentacija. Zbog toga svoje stanove, moje komšije i ja, nećemo napustiti bez trajnog rešenja za nas”, kaže 87. godišnja Leposava Stojanović, stanarka Paviljona ”E”, koji se nalazi preko puta biblioteke u Prištini, gde po urbanističkom planu grad treba da izgradi veliki parking i poslovni prostor.

U saopštenju MZZP dostavljenom medijima ističe se da su saradnici ministra Dalibora Jevtića posetili i obavestili uznemirene stanovnike Paviljona “E” u Prištini, da će u skladu sa svojim mandatom, razmotriti sve mogućnosti iznalaženja najpovoljnijeg rešenja za sve i u tom smislu očekuju podršku gradskih vlasti.

”Već smo u kontaktu sa gradonačelnikom Prištine Špendom Ahmetijem sa kojim razmatramo najbolja rešenja za ovaj problem i nadamo se da ćemo na kraju iz ove neizvesne situacije svi izaći donekle zadovoljni”, preneli su saradnici ministra Jevtića.

Predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak će se narednih dana intenzivno angažovati oko pružanja sve neophodne podrške i pomoći stanarima pomenutog poviljona u čijoj blizini su već započeti radovi na raščišćavanju terena, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

GI Srpski opstanak i Zubin Potok: Hitno povlačenje odluke SO Gračanica
GI Srpski opstanak i GI za Zubin Potok zahtevaju hitno povlačenje odluke Skupštine opštine Gračanica o razmeni 17 hektara zemljišta u Gračanici za 18 ari u Čaglavici.
  • 29.09.2022
Kosovo dobilo više od pet miliona od Evropske komisije
Evropska komisija uplatila je Kosovu 5,25 miliona evra kako bi pomogla u ublažavanju uticaja pandemije kovid-19 i brzog rasta cena energije i hrane.
  • 28.09.2022
Gračanica: Uništavanje eksplozivnih naprava u 13 časova
"Opština Gračanica obaveštava javnost, da će se danas, 28. septembra u 13 časova u mestu Zelenika u Gračanici, čuti detonacije prouzrokovane uništavanjem eksplozivnih naprava iz rata, te da nema opasnosti, niti razloga za uznemirenje", navodi se u saopštenju za medije dostavljenom iz ove lokalne samouprave.
  • 28.09.2022
Škola kaligrafije u manastiru Draganac
Galerija umetnosti Priština, Dom kulture "Gračanica" i Škola kaligrafije "Dijak" organizuju radionicu kaligrafije od 29. septembra do 3. oktobra u manastiru Draganac kod Gnjilana. Radionicu će voditi Dušan Mišić, likovni umetnik i dobitnik brojnih međunarodnih i domaćih priznanja iz oblasti kaligrafije.
  • 28.09.2022
KFOR vežbao za krizne situacije
Misija KFOR-a predvođena NATO-om izvela je danas kompleksnu vežbu reagovanja na krizne situacije pod nazivom "Zlatna sablja" na poligonu za obuku kampa Novo Selo, sapšteno je medijima iz KFOR-a.
  • 27.09.2022
Zamenik direktora Kancelarije za KiM obišao ranjenog Mitrovića
Zamenik direktora Кancelarije za КiM Borislav Tajić obišao je u КBC-u u severnom delu Кosovske Mitrovice Nemanju Mitrovića koga je grupa Albanaca 12. septembra napala u Babinom Mostu i nanela mu povrede opasne po život.
  • 27.09.2022