Vesti
Saopštenja

MZZP: Oprema za četiri porodice radi pokretanja posla

Četiri porodice u opštinama Gračanica, Obilić i Klina dobile su od Ministarstva za zajednice i povratak u kosovskoj vladi opremu za pokretanje sopstvenog posla, navedeno je u saopštenju MZZP-a.
MZZP: Oprema za četiri porodice radi pokretanja posla
Dodela opreme za pokretanje sopstvenog biznisa(Foto MZZP)

Četiri porodice u opštinama Gračanica, Obilić i Klina dobile su opremu za sečenje i obradu drveta, čišćenje i snimanje “koja će za njih u budućnosti predstavljati izvor prihoda i egzistencije”, navedeno je u saopštenju MZZP-a.

“U svom nastojanju da omogući održivi povratak i integraciju raseljenih lica, interno raseljenih i izbeglica sa Кosova, Ministarstvo za zajednice i povratak sa svojim partnerima iz Evropske unije podstiče ekonomsko osnaživanje ovih porodica”, navedeno je u saopštenju.

Takođe, napominje se da je Ministarstvo za zajednice i povratak u prethodnom periodu ovim porodicama izgradilo kuće.

U saopštenju se ističe da je “pokretanje sopstvenog biznisa podsticajnim sredstvima Ministarstva za zajednice i povratak i Кancelarije Evropske unije na Кosovu jedan od načina kojim se povratnicima i interno raseljenima obezbeđuje društveno-ekonomska stabilizacija i egzistencija”.

Ministarstvo za zajednice i povratak izražava zahvalnost Кancelariji Evropske unije na Кosovu koja ih, kako se navodi, podržava u važnim projektima, kao i Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM) koja te projekte implementira.Ostale vesti

Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020
KFOR podržao sklonište za žrtve nasilja u Uroševcu
Šest vojnika KFOR-a dostavilo je pakete sa ženskim higijenskim proizvodima, ćebad, grickalice i odeću Centru za Zaštitu Žena i Dece u Uroševcu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 30.07.2020
Posle deset godina očišćeno groblje u Petrovcu kod Đakovice
Pravoslavno groblje u selu Petrovac (Ljugbunar) u blizini Đakovice očišćeno je i uređeno posle više od deset godina, saopšteno je iz  Privremenog organa te opštine.
  • 30.07.2020
Jorn Rohde novi nemački ambasador
Predsednik Kosova Hašim Tači primio je akreditivno pismo novog ambasadora Savezne republike Nemačke na Kosovu Jorna Rohdea.
  • 30.07.2020
“Ministarstvo zdravlja i Nacionalni institut da poštuju Zakon o upotrebi jezika”
NVO Aktiv upozorava na kršenje Zakona o upotrebi jezika od strane Ministarstva zdravlja Kosova i Nacionalnog instituta za javno zdravlje u vreme pandemije koronavirusa.
  • 30.07.2020
Još 9,9 miliona evra pomoći Kosovu od EU
Evropska komisija uplatila je 9,985 miliona evra sredstava pomoći Trezoru Kosova kao podršku budžetu.
  • 29.07.2020