Vesti
Saopštenja

MZZP: Oprema za četiri porodice radi pokretanja posla

Četiri porodice u opštinama Gračanica, Obilić i Klina dobile su od Ministarstva za zajednice i povratak u kosovskoj vladi opremu za pokretanje sopstvenog posla, navedeno je u saopštenju MZZP-a.
MZZP: Oprema za četiri porodice radi pokretanja posla
Dodela opreme za pokretanje sopstvenog biznisa(Foto MZZP)

Četiri porodice u opštinama Gračanica, Obilić i Klina dobile su opremu za sečenje i obradu drveta, čišćenje i snimanje “koja će za njih u budućnosti predstavljati izvor prihoda i egzistencije”, navedeno je u saopštenju MZZP-a.

“U svom nastojanju da omogući održivi povratak i integraciju raseljenih lica, interno raseljenih i izbeglica sa Кosova, Ministarstvo za zajednice i povratak sa svojim partnerima iz Evropske unije podstiče ekonomsko osnaživanje ovih porodica”, navedeno je u saopštenju.

Takođe, napominje se da je Ministarstvo za zajednice i povratak u prethodnom periodu ovim porodicama izgradilo kuće.

U saopštenju se ističe da je “pokretanje sopstvenog biznisa podsticajnim sredstvima Ministarstva za zajednice i povratak i Кancelarije Evropske unije na Кosovu jedan od načina kojim se povratnicima i interno raseljenima obezbeđuje društveno-ekonomska stabilizacija i egzistencija”.

Ministarstvo za zajednice i povratak izražava zahvalnost Кancelariji Evropske unije na Кosovu koja ih, kako se navodi, podržava u važnim projektima, kao i Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM) koja te projekte implementira.Ostale vesti

Petković: Briselski dijalog talac nespremnosti Prištine
"Beograd neće odustati od insistiranja na neodložnom formiranju Zajednice srpskih opština sa svim nadležnostima koje joj pripadaju u skladu sa briselskim dogovorima i već na prvom sledećem sastanku u Briselu, zahtevaće konkretne poteze u tom pravcu, što je jasno istakla i Evropska unija", ponovio je Petar Petković u razgovoru sa ruskim ambasadorom u Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom.
  • 25.10.2021

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021