Vesti
Saopštenja

MZZP: Jevtić nije prisustvovao sednici Vlade

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić demantovao je da je učestvovao na sednici Vlade Kosova, kako su izvestili pojedini mediji.
MZZP: Jevtić nije prisustvovao sednici Vlade
Dalibor Jevtić (Foto arhiva Kim)

Kako je saopšteno iz Ministarstva za zajdnice i povratak, Jevtić je prisustvovao sastanku sa delegacijom Nemačke koju su činili državni sekretar u Ministarstvu odbrane Tomas Ričard Silberhorn i državna sekretarka u Ministarstvu za ekonomsku saradnju Maria Flašbarth.

“Status potpredsednika Vlade i ministra za zajednice i povratak Dalibora Jevtića je i dalje nepromenjen i on je i dalje ministar u ostavci, koji svoju funkciju isključivo obavlja u tehničkom mandatu i ne prisustvuje sednicama Vlade“, navodi se u saopštenju Minustarstva za povratak i dodaje da je sastanku sa nemačkom delegacijom prisustvovao zbog „tema koje su bile od velikog značaja za srpski narod na Kosovu“.

„S obzirom da Srpska lista, čiji je Jevtić jedan od potpredsednika, aktivnosti, delovanje i odluke donosi konsenzusom i dogovorom unutar liste, sve dok se ne donese drugačija odluka, njeni poslanici će biti u opoziciji a ministri će obavljati svoje funkcije u tehničkom mandatu. Kada i ako bude došlo do promena Srpska lista će javnost o ovome blagovremeno obavestiti“.Ostale vesti

Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021
Računari za mlade žene iz RAE zajednice
UN Women i Britanska ambasada podelilu su laptopove mladim ženama i devojkama iz zajednica Roma, Aškalija i Egipćana, kako bi im olakšali učenje putem intereneta.
  • 23.02.2021
Srpska lista i Kancelarija za KiM: Tuča nema veze sa politikom

Iako su prvobitno osudili prebijanje osamnaestogodišnjeg Nikole Rašića, predstavnici Srpske liste i Kancelarije za Kosovo i Metohiju ubrzo su izdali nova saopštenja u kojima navode da Nenad Rašić i Aljbin Kurti ovaj događaj pokušavaju da zloupotrebe u političke svrhe.

  • 23.02.2021
Osmani sa koordinatorkom za razvoj UN o važnosti nabavke vakcina
V.d. predsednika Kosova Vjosa Osmani razgovarala je sa koordinatorkom za razvoj UN Urlike Ričardson, jedna od tema bila je i važnosti što skorijeg obezbeđivanja vakcina protiv koronavirusa, navodi se u saopštenju.
  • 22.02.2021
Kancelarija za KiM: Video nadzor za škole u srpskim sredinama

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pokrenula je aktivnosti da sve osnovne i srednje škole, kao i predškolske ustanove u srpskim sredinama na Kosovu budu pokrivene video nadzorom, navodi se u saopštenju Kancelarije dostavljenom medijima.

  • 22.02.2021