Vesti
Saopštenja

MZZP: Jevtić nije prisustvovao sednici Vlade

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić demantovao je da je učestvovao na sednici Vlade Kosova, kako su izvestili pojedini mediji.
MZZP: Jevtić nije prisustvovao sednici Vlade
Dalibor Jevtić (Foto arhiva Kim)

Kako je saopšteno iz Ministarstva za zajdnice i povratak, Jevtić je prisustvovao sastanku sa delegacijom Nemačke koju su činili državni sekretar u Ministarstvu odbrane Tomas Ričard Silberhorn i državna sekretarka u Ministarstvu za ekonomsku saradnju Maria Flašbarth.

“Status potpredsednika Vlade i ministra za zajednice i povratak Dalibora Jevtića je i dalje nepromenjen i on je i dalje ministar u ostavci, koji svoju funkciju isključivo obavlja u tehničkom mandatu i ne prisustvuje sednicama Vlade“, navodi se u saopštenju Minustarstva za povratak i dodaje da je sastanku sa nemačkom delegacijom prisustvovao zbog „tema koje su bile od velikog značaja za srpski narod na Kosovu“.

„S obzirom da Srpska lista, čiji je Jevtić jedan od potpredsednika, aktivnosti, delovanje i odluke donosi konsenzusom i dogovorom unutar liste, sve dok se ne donese drugačija odluka, njeni poslanici će biti u opoziciji a ministri će obavljati svoje funkcije u tehničkom mandatu. Kada i ako bude došlo do promena Srpska lista će javnost o ovome blagovremeno obavestiti“.Ostale vesti

Kfor dodelio šivaće mašine ženama žrtvama nasilja
Kfor je donirao profesionalne šivaće mašine i druge alate i opremu za krojenje nevladinoj organizaciji “Jeta” sa sedištem u Dečanima za žene koje su žrtve rodno zasnovanog nasilja.
  • 07.08.2020
U Osojanu obeležavanje 19 godina od povratka raseljenih i izbeglih Srba
U nedelju 9. avgusta u Osojanu će biti obeleženo devetnaest godina od početka povratka raseljenih i izbeglih Srba u Metohiju, saopšteno je iz Doma kulture "Gračanica".
  • 07.08.2020
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020
Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020