Vesti
Saopštenja

MZZP: Jevtić nije prisustvovao sednici Vlade

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić demantovao je da je učestvovao na sednici Vlade Kosova, kako su izvestili pojedini mediji.
MZZP: Jevtić nije prisustvovao sednici Vlade
Dalibor Jevtić (Foto arhiva Kim)

Kako je saopšteno iz Ministarstva za zajdnice i povratak, Jevtić je prisustvovao sastanku sa delegacijom Nemačke koju su činili državni sekretar u Ministarstvu odbrane Tomas Ričard Silberhorn i državna sekretarka u Ministarstvu za ekonomsku saradnju Maria Flašbarth.

“Status potpredsednika Vlade i ministra za zajednice i povratak Dalibora Jevtića je i dalje nepromenjen i on je i dalje ministar u ostavci, koji svoju funkciju isključivo obavlja u tehničkom mandatu i ne prisustvuje sednicama Vlade“, navodi se u saopštenju Minustarstva za povratak i dodaje da je sastanku sa nemačkom delegacijom prisustvovao zbog „tema koje su bile od velikog značaja za srpski narod na Kosovu“.

„S obzirom da Srpska lista, čiji je Jevtić jedan od potpredsednika, aktivnosti, delovanje i odluke donosi konsenzusom i dogovorom unutar liste, sve dok se ne donese drugačija odluka, njeni poslanici će biti u opoziciji a ministri će obavljati svoje funkcije u tehničkom mandatu. Kada i ako bude došlo do promena Srpska lista će javnost o ovome blagovremeno obavestiti“.Ostale vesti

Vjosa Osmani se vraća iz Njujorka
"Predsednica Republike Kosovo Vjosa Osmani prekinula svoju posetu Njujorku i pošla za Prištinu zbog događaja na severu zemlje", saopšteno je medijima iz njenog kabineta.
  • 25.09.2021
Kancelarija za KiM: Grafit UČK na zidu kuće u Klokotu
Na zidu kuće u srpskoj opštini Klokot danas je osvanuo ispisan grafit UČK, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 
  • 25.09.2021
Petković: Pretučena trojica Srba u blizini prelaza Brnjak
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da su danas u blizni administrativnog prelaza Brnjak, pripadnici specijalne jedinice kosovske policije pretukli trojicu srpskih mladića. 
  • 23.09.2021
Tanin: Pozivam obe strane da pokažu odgovorno vođstvo
Specijalni predstavnik generalnog sekretara i šef UNMIK-a Zahir Tanin saopštio je da primećuje nastavak zastoja u vezi sprovođenja mera po pitanju registarskih tablica i pridružuje se međunarodnim partnerima u pozivu svim stranama da reše pitanja kroz uspostavljene mehanizme dijaloga, u znak podrške slobodnom kretanju ljudi i robe, i u interesu stanovništva.
  • 23.09.2021
Kancelarija za KiM: Privođenje zbog bilborda ZSO
Kosovska policija je privela danas u policijsku stanicu trojicu Srba koji su u Gračanici postavljali bilbord "Dobro došli u Zajednicu srpskih opština". Nakon datih izjava oni su pušteni na slobodu, stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 22.09.2021
MUP Kosova: Izbegavati Jarinje i Brnjak
Ministarstvo unutrašnjih poslova poručilo je građanima da izbegavaju saobraćajnicu koja vodi ka prelazu Jarinje i Brnjak zbog prepreka na putu. 
  • 20.09.2021