Vesti
Saopštenja

MZZP: Instalirana telefonska linija za prijavu korupcije

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije u Ministarstvu za zajednice i povratak je instalirana posebna telefonska linija za prijavu korupcije. "Pozivom na broj 0800 01 800, svi građani, svakim radnim danom od 8:00 do 16:00 časova, mogu potpuno besplatno i anonimno da prijave korupciju u vezi sa radom Ministarstva za zajednice i povratak", navodi se u saopštenju.
MZZP: Instalirana telefonska linija za prijavu korupcije
Ilustracija (Foto Wikimedia Commons / Ashwath Hegde)

U saopštenju se ističe da se prijava korupcije pozivom na 0800 01 800 automatski snima, a Policija Kosova, nadležni pravosudni organi i tužilaštvo će u skladu sa zakonom preduzimati istražne i procesne radnje na osnovu prijava. Dok u slučaju zlonamernih, lažnih i neosnovanih prijava, osobe mogu snositi posledice u skladu sa zakonom.

Ministar Jevtić, na čiju je inicijativu instalirana telefonska linija za prijavu korupcije, naveo je da je ova ideja u skladu sa sveobuhvatnom politikom Ministarstva za zajednice i povratak da uspostavi organizovani sistem za efikasnu prijavu i borbu protiv korupcije.

„Aktivno učešće medija i organizacija civilnog društva je neophodno u borbi protiv korupcije, a naš primarni cilj mora biti društvo bez korupcije jer jedino tako poverenje između građana i institucija neće biti ni u kom slučaju upitno“, zaključio je Jevtić.

Ministarstvo za zajednice i povratak je telefonsku liniju za prijavu korupcije instaliralo u saradnji sa Regulatornim autoritetom za elektronske i poštanske komunikacije i Telekomom Kosova.Ostale vesti

Na Kosovu pokrenute kampanje protiv nasilja nad ženama
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, označio je početak međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, saopšteno je iz Kancelrije UN Women na Kosovu. Misija OEBS-a i Policija Kosova takođe su započele zajedničku kampanju protiv nasilja u porodici.
  • 26.11.2021
Osmani: Kosovo spremno za nastavak dijaloga
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastala se danas sa predsednikom Albanije Iljirom Metom od koga je zatražila da Albanija bude snažan glas Kosova u organizacijama u kojima ono nije zastupljeno, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.
  • 25.11.2021
Počinje restauracija kuća u istorijskom centru Janjeva
U Ministarstvu kulture, omladine i sporta  Kosova danas je potpisan sporazum sa UNDP-om o zaštiti kulturnog nasleđa Janjeva, ali i poboljšanje uslova života stanovnika i unapređenje turizma.
  • 24.11.2021
Puls javnosti: Građani nezadovoljni podrškom opština tokom pandemije
Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) na Kosovu je objavio analizu pulsa javnosti „Interakcija ljudi i opština u vreme krize: Studija slučaja kovid-19“. Anketa, koja je sprovedena u pet opština: Kosovo Polje, Podujevo, Prizren, Orahovac i Zvečan, naglašava izazove sa kojima su se građani suočili tokom pandemije.
  • 23.11.2021
Petru Petkoviću ponovo zabranjen ulazak na Kosovo

Direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petru Petkoviću vlasti u Prištini zabranile su danas da poseti Kosovo i prisustvuje ktitorskoj slavi manastira Visoki Dečani u sredu, 24. novembra, stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 23.11.2021
Odbijena žalba Dake, jer nije koristila pravna sredstva
Ombudsman je odbio žalbu bivše predsednice Centralne izborne komisije (CIK) Valjdete Dake na odluku predsednice Vjose Osmani da joj prekine mandat na mestu predsednice te pozicije, jer nije pružila dokaze da je koristila pravna sredstva protiv odluke predsednice Kosova.
  • 18.11.2021