Vesti
Saopštenja

"Muzika je univerzalni jezik"

Učenici muzičkih škola iz Gračanice i Prištine održali su sinoć zajednički koncert klasične muzike u Narodnom pozorištu Priština. Ovaj dobrotvorni događaj organizovao je KFOR.
Sa koncerta u Prištini (Foto info služba KFOR)

Mladi muzičari, učenici muzičke škole Stevan Mokranjac i škole iz Prištine sup red svojim roditeljima i gostiju različitih nacija svirali poznata dela velikih svetskih kompozitora, a na kraju su zajedno otpevali “We are the world”, odnosno “Mi smo svet”.

Organizatori koncerta, međunarodne snage KFOR-a, naveli su da je cilj ovog koncerta bio da se promoviše zajednički život i tolerancija.

Komandant KFOR-a Đovani Fungo, otvorajući ovaj događaj, rekao je "muzika je univerzalni jezik koji svi govorimo i razumemo, tako da smo se danas okupili ovde da promovisemo zajednicki zivot i toleranciju kroz muziku.”

Fungo se zahvalio svim prisutnim ljudima na njihovoj velikodušnosti.
Kako je navedeno, koncert je organizovao KFOR kako bi naglasio ulogu mlađe generacije, podržavajući sve inicijative usmerene ka poboljšanju integracije.

Na koncertu su prikupljena novčana sredstva koja će biti dodeljena obema muzičkim školama.

 Ostale vesti

UNS poziva mlade novinare na jednodnevni kurs sa Jelenom Zorić
Udruženje novinara Srbije organizuje za mlade novinare i studente novinarstva jednodnevni kurs „Afera Jovanjica – dokumenti, izvori i novinarska misija“, koji će voditi nagrađivana novinarka Jelena Zorić.
  • 09.08.2022
Poseta ambasadora SAD-a Štrpcu
Ekonomski razvoj, turistički potencijali ali, pre svega, opšta političko-bezbednosna situacija u opštini Štrpce i na Кosovu bile su teme današnje posete ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Džefrija Hovenijera ovoj lokalnoj samoupravi tokom koje mu je domaćin bio gradonačelnik Dalibor Jevtić sa svojim saradnicima, objavljeno je u saopštenju Opštine Štrpce.
  • 09.08.2022
Obijene dve prodavnice u Velikoj Hoči
Dve prodavnice mešovite robe u Velikoj Hoči, vlasnika Bojana Pavlovića i Dušana Lukića, obijene su u toku prošle noći. Iz njih su odneti mešovita roba i novac.
  • 09.08.2022
Petković: Kurti priziva sukobe
"Nema sumnje da Aljbin Кurti i najnovijom izjavom pokazuje da otvoreno želi rat, a ne dijalog i dogovor! Ako Кurti javno potvrđuje da Zajednica srpskih opština nikada neće biti formirana, a da Srbi moraju da prihvate jednostrane i nasilne odluke o tablicama i ličnim kartama, svima je jasno da Кurti priziva sukobe na Кosovu i Metohiji", navedeno je u najnovijem saopštenju za javnost direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petra Petkovića.
  • 08.08.2022
Nastavljena akcija ’’Brezovica’’
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u koordinaciji i saradnji sa Upravom za teška krivična dela (DKR) u Prištini, Inspektoratom Ministarstva životne sredine, Odeljenjem za zaštitu životne sredine, Inspektoratom opštine, Direkcijom nacionalnog paraka "Šara" i Katastarskom agencijom Kosova i danas vrši inspekcijski nadzor na području Brezovice.
  • 08.08.2022
Petković: Bisljimi izgubio kredibilitet
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovića izjavio je da je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi izgubio svaki kredibilitet da govori o procesu dijaloga i postignutim sporazumima.
  • 06.08.2022