Vesti
Saopštenja

"Muzika je univerzalni jezik"

Učenici muzičkih škola iz Gračanice i Prištine održali su sinoć zajednički koncert klasične muzike u Narodnom pozorištu Priština. Ovaj dobrotvorni događaj organizovao je KFOR.
Sa koncerta u Prištini (Foto info služba KFOR)

Mladi muzičari, učenici muzičke škole Stevan Mokranjac i škole iz Prištine sup red svojim roditeljima i gostiju različitih nacija svirali poznata dela velikih svetskih kompozitora, a na kraju su zajedno otpevali “We are the world”, odnosno “Mi smo svet”.

Organizatori koncerta, međunarodne snage KFOR-a, naveli su da je cilj ovog koncerta bio da se promoviše zajednički život i tolerancija.

Komandant KFOR-a Đovani Fungo, otvorajući ovaj događaj, rekao je "muzika je univerzalni jezik koji svi govorimo i razumemo, tako da smo se danas okupili ovde da promovisemo zajednicki zivot i toleranciju kroz muziku.”

Fungo se zahvalio svim prisutnim ljudima na njihovoj velikodušnosti.
Kako je navedeno, koncert je organizovao KFOR kako bi naglasio ulogu mlađe generacije, podržavajući sve inicijative usmerene ka poboljšanju integracije.

Na koncertu su prikupljena novčana sredstva koja će biti dodeljena obema muzičkim školama.

 Ostale vesti

Petković: Ne odustajemo od zahteva za formiranje ZSO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je izjavu kosovskog premijera Aljbina Kurtija da Zajednicu srpskih opština nije moguće formirati na Kosovu kao potvrdu, kako je naveo, "njegovog neizlečivog antisrpskog šovinizma".

  • 01.02.2023
Petković: Kurti započeo nelegalne radove u opštini Leposavić

"Aljbin Кurti danas je sa teškom mehanizacijom i specijalnom policijom započeo nelegalne radove na srpskoj zemlji u opštini Leposavić, konkretno selima Dren i Lešak, koju je bespravno uzurpirao 16. januara nekakvom jednostranom odlukom o eksproprijaciji", naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

  • 01.02.2023
TO Gračanice učestvovaće na četvrtom sajmu zavičaja u Novom Sadu

Turistička organizacija Gračanice imaće priliku da po drugi put na sajmu zavičaja predstavi celokupnu turističku ponudu ove lokalne samouprave. Četvrti Sajam zavičaja biće održan 12. februara u Master hali Novosadskog sajm.

  • 01.02.2023
U Sočanici obležena 106. godišnjica Topličkog ustanka

Polaganjem venaca i služenjem parastosa kod spomen česme, a potom i svečanom akademijom u Sočanici je obeležena 106. godišnjica Topličkog ustanka.

  • 30.01.2023
Pesničko veče mladih u četvrtak u CEC-u
U okviru projekta „Mladi pesnici Kosova – kulturno nasleđe u stvaranju“, NVO Centar za afirmativne društvene akcije organizuje pesničko veče i promociju istoimene edicije. 
  • 30.01.2023
KP ponovo poziva manjinske zajednice da se prijave na konkurs

Kosovska policija uputila je još jedan pozivi članovima manjinskih zajednica da se prijave na konkurs i postanu deo te službe.

  • 29.01.2023