Vesti
Saopštenja

MUP osuđuje oštećenje i paljenje džamije u Vrbovcu

U saopštenju dostavljenom medijima, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova osudilo je „vandalski čin oštećenja i paljenja džamije u selu Vrbovac kod Glogovca“.
MUP osuđuje oštećenje i paljenje džamije u Vrbovcu
Ilustracija (Foto pixabay.com)

„Ovo krivično delo ima za cilj da provocira osetljivost vernika, a to je kažnjivo u svakom trenutku, ne samo u delikatnim vremenima poput zdravstvene krize kroz koju prolazimo“ ističe se u saopštenju i dodaje da „oštećenje objekata verskog kulta, bilo koje vere, smatra zlonamernim postupkom, koji ozbiljno šteti verskoj toleranciji i suživotu“.

Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova, Đeljalj Svećlja zatražio je maksimalnu posvećenost u pronalasku odgovornih osoba koje su počinile ovo krivično delo.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021