Vesti
Saopštenja

MUP Kosova: Sve je spremno za preregistraciju

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja održao je juče sastanak sa svim koordinatorima centara za registraciju vozila uoči početka najavljenje preregistracije vozila "sa nelegalnih registarskih tablica" na RKS sa koga je poručen da je sve spremno za preregistraciju.
MUP Kosova: Sve je spremno za preregistraciju
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja (Foto MUP Kosova)

"Svrha sastanka je bilo informisanje o poslednjim pripremama koje Ministarstvo unutrašnjih poslova vrši u vezi sa ovim procesom i naglašeno da je sve spremno za početak registracije vozila na RKS registarske oznake", saopšteno je medijima iz kosovskog MUP-a.

"Ministar Svećlja je ponudio svoju punu podršku i podršku Vlade Kosova kako bi se postigao ovaj cilj koji je u najboljem interesu svih građana, jer poboljšava bezbednost saobraćaja, smanjuje broj automobila bez registracije i poboljšava bezbednost uopšte", dodaje se u sopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je krajem prošle nedelje počelo informativnu kampanju kojom je obaveštavalo građane da će od 1. avgusta do 30. septembra 2022. godine u svim centrima za registraciju vozila trajati proces "preregistracije nelegalnih tablica na RKS".

"U ovom periodu, građani će imati priliku da iskoriste brojne pogodnosti za preregistraciju vozila na RKS registarske tablice", zaključuje se.Ostale vesti

Bisljimi: Vlada posvećena jačanju saradnje sa MMF-om
"Vlada Kosova ostaje posvećena jačanju saradnje sa MMF-om i drugim međunarodnim institucijama za izgradnju kapaciteta i razvoj zemlje“, naveo je prvi potpredsednik vlade za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnik Bisljimi tokom sastanka sa delegacijom MMF-a, koju je predvodio Gabrijel Di Bela.
  • 03.10.2023
Mesec borbe protiv raka dojke: „Rano otkrivanje, spašava živote“
U Prištini je povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke pokrenuta kampanja pod nazivom "Rano otkrivanje, spašava živote". "U prvih devet meseci 2023. godine, 332 pacijenta su obolela od raka dojke", saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera.
  • 02.10.2023
Izabrano najlepše dvorište u opštini Gračanica
Dvorište Vanje Perenić iz Dobrotina izabarano je za najlepše u opštini Gračanica, odlučila je komisija Turističke organizacije Gračanica.
  • 02.10.2023
UNS protestuje zbog suspenzije Tvrdišića
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) protestuje zbog odluke Upravnog odbora Radio televizije Кosova (RTК) da suspenduje direktora RTК2 Željka Tvrdišića.
  • 01.10.2023
Kancelarija za KiM: Kosovska policija brutalno pretukla trojicu Srba
"Pripadnici specijalnog odreda kosovske policije Aljbina Кurtija danas su brutalno pretukli trojicu Srba iz sela Gornje Varage u opštini Zubin Potok, čime je nastavljena spirala nasilja kojom Priština proteklih dana nastoji da na svaki način onemogući i pomisao na normalan život srpskog naroda na severu Кosova", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 30.09.2023
Suspendovan direktor RTK2 Željko Tvrdišić
"Upravni odbor Radio-televizije Kosova (RTK) je nakon ocene izveštaja koji je sačinjen povodom tragičnog događaja terorističkog napada srpskih paravojnih formacija u kojem je ubijen kosovski policajac, preduzeo nekoliko važnih mera da ispravi kršenje standarda profesionalnog izveštavanja", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz ove kuće. Direktor Tvrdišić je suspendovan na, za sada, 30 dana.
  • 30.09.2023