Vesti
Saopštenja

MUP Kosova: Sve je spremno za preregistraciju

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja održao je juče sastanak sa svim koordinatorima centara za registraciju vozila uoči početka najavljenje preregistracije vozila "sa nelegalnih registarskih tablica" na RKS sa koga je poručen da je sve spremno za preregistraciju.
MUP Kosova: Sve je spremno za preregistraciju
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja (Foto MUP Kosova)

"Svrha sastanka je bilo informisanje o poslednjim pripremama koje Ministarstvo unutrašnjih poslova vrši u vezi sa ovim procesom i naglašeno da je sve spremno za početak registracije vozila na RKS registarske oznake", saopšteno je medijima iz kosovskog MUP-a.

"Ministar Svećlja je ponudio svoju punu podršku i podršku Vlade Kosova kako bi se postigao ovaj cilj koji je u najboljem interesu svih građana, jer poboljšava bezbednost saobraćaja, smanjuje broj automobila bez registracije i poboljšava bezbednost uopšte", dodaje se u sopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je krajem prošle nedelje počelo informativnu kampanju kojom je obaveštavalo građane da će od 1. avgusta do 30. septembra 2022. godine u svim centrima za registraciju vozila trajati proces "preregistracije nelegalnih tablica na RKS".

"U ovom periodu, građani će imati priliku da iskoriste brojne pogodnosti za preregistraciju vozila na RKS registarske tablice", zaključuje se.Ostale vesti

Petković: EEAS da zauzme odlučniji stav
Saopštenje Evropske spoljnopolitičke službe (EEAS) potpuno je promašeno, kao i niz prethodnih apela briselske administracije, kazao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odgovarajući na apel EEAS-a da se dve strane suzdrže od zapaljivih izjava.
  • 14.08.2022
Princ Filip: Obnoviti istragu zločina u Goraždevcu
Princ Filip Karađorđević poručio je danas, na 19. godišnjicu zločina nad srpskom decom u Goraždevcu, da je ovaj zločin velika sramota na obrazu međunarodne zajednice i da istragu treba obnoviti.
  • 13.08.2022
Nastavlja se kampanja o preregistraciji vozila na
Ministarstvo Unutrašnjih Poslova Kosova navelo je u saopštenju za javnost da se nastavlja informativna kampanja o opremanju registarskim tablicama "RKS".
  • 12.08.2022
’’Kulturno nasleđe pod neprekidnom pretnjom’’
Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije je povodom izjave kosovskog ministra kulture Hajrule Čekua da je prisustvo KFOR oko manastira Visoki Dečani "simbolično" i da Srbija zloupotrebljava pravoslavne crkve na Kosovu, saopštilo da su Dečani jedini spomenik u Evropi koji se (više od) 20 godina nalazi pod snažnom vojnom zaštitom.
  • 11.08.2022
Rakić i gradonačelnici severa Kosova sa komandantom KFOR-a
"Očuvanje mira i stabilnosti je naš primarni cilj, zbog toga KFOR mora ostatim garant da bezbednosna situacija na Kosovu neće eskalirati, usled neslaganja sa Prištinom i najava da će se posle 1. septembra nastaviti sa sprovođenjem odluke o preregistraciji vozila i izdavanjem ulazno izlaznih dokumemata“, navodi se u sapštenju za javnost sa sastanka ministra Gorana Rakića i gradonačelnika sa severa Kosova sa komandantom KFOR-a.
  • 11.08.2022
Petković sa Hilom o situaciji na Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Kristoferom Hilom koga je detaljno upoznao sa poslednjim akcijama Prištine i izrazio zabrinutost zbog sve češćih poziva na rat i sukobe, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 11.08.2022