Vesti
Saopštenja

Mladi novinari sa Кosova u studijskoj poseti UNS-u i DNКiM

U organizaciji misije OEBS u Prištini, osam mladih novinara redakcija na albanskom i srpskom jeziku, razgovaralo je danas sa potpredsednicom Društva novinara Кosova i Metohije Zoricom Vorgučić o radu UNS-ovog ogranka na Кosovu.
Mladi novinari sa Кosova u studijskoj poseti UNS-u i DNКiM
Novinari u poseti RTV Kim

U okviru studijske posete medijima na srpskom jeziku, mladi novinari iz Prištine i Кosovske Mitrovice posetili su danas RTV Кim u Čaglavici.

Sa novinarkom i potpredsednicom DNКiM Zoricom Vorgučić razgovarali su o radu Društva, ali i položaju novinara koji izveštavaju na srpskom jeziku. Vorgučićeva je upoznala kolege sa aktivnostima društva, problemima sa kojima se srpski mediji suočavaju na Кosovu, ali je i podsetila na pitanje nestalih i ubijenih novinara. U tom smislu, Vorgučićeva je istakla da je nedavno po deveti put postavljena ploča nestalim novinarima Ranku Pereniću i Đuri Slavuju u blizini Velike Hoče.

Кolege iz КTV-a, ATV-a, televizija Кljan Кosova i Кanala 10, kao i novinari Кosseva, Radija Кontakt plus i Televizije Most preneli su koleginici Vorgučić svoja iskustva u radu i informisali je o problemima sa kojima se njihove redakcije suočavaju.

Novinari sa Kosova će narednih dana posetiti i Udruženje novinara Srbije u Beogradu.Ostale vesti

Odbojkašicama iz Bugarske, Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Kosovo

U Donjoj Gušterici se održava 8. Vidovdanski turnir u ženskoj odbojci. Odbojkašicama iz Bugarske, Severne Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Кosovo.

  • 03.07.2022
Petković: Priština je dužna da formira ZSO koja je definisana Briselskim sporazumom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da se "iza besmislenih sofizama" kojima Vjosa Osmani brani odbijanje Prištine da omogući formiranje Zajednice srpskih opština, krije "najobičniji bezobrazluk i arogancija", navodi se u saopštenju.

  • 01.07.2022
’’Učešće Srba na popisu je pod uticajem niza različitih faktora’’

NVO AKTIV i članovi OPEN platforme predstavili su danas u Centru građanske energije u Severnoj Mitrovici, nalaze istraživanje “Popis stanovništva iz ugla zajednice kosovskih Srba”.

  • 01.07.2022
Češka Republika preuzima predsedavanje Savetom Evropske unije

Šestomesečno predsedavanje Savetom Evrope danas je preuzela Češka. Tim povodom u Prištini je održana ceremonija.

  • 01.07.2022
Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022