Vesti
Saopštenja

Mitrovica: Uvođenje reda i smirivanje situacije

Na sastanku centralnih i lokalnih zvaničnika u Mitrovici sa Kosovskom policijom zatražene konkretne mere bezbednosti i rigoroznije kontrole.
Mitrovica: Uvođenje reda i smirivanje situacije
Kosovska Mitrovica (Foto arhiva Kim)

Povodom pogoršanja bezbednosne situacije na severu Kosova gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić održao je sastanak sa ministrom lokalne samouprave Ljubomirom Marićem, rukovodstvom Policije Kosova i predsednikom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandrom Spirićem.

Na sastanku je od rukovodstva Kosovske policije zatraženo da se preduzmu konkretne mere za uvođenje reda i stabilizaciju situacije na severu, kao i rigoroznije kontrole u Mitrovici gde su se, kako se navodi „proteklih dana dešavali incidenti i gde bi moglo da dođe do ponovnih sukoba“.

Zaključeno je da je po pitanju incidenta u kome je došlo do napada na srpskog mladića Nikolu Saveljića, region Sever sproveo sve procedure i dostavio regionu Jug neophodne informacije za pronalaženje napadača.

„Nažalost, do danas nije bilo nikakvih povratnih informacija po pitanju ovog slučaja od strane nadležnih institucija što je dovelo do niza drugih incidenata i dodatnog unošenja straha i nezadovoljstva među građanima četiri opštine na severu Kosova“, navodi se u saopštenju gradonačelnika Severne Mitrovice.

U saopštenju se zaključuje da će se trenutnoj bezbednosnoj situaciji i većem angažovanju bezbednosnih struktura razgovbarati i na sastanku sa komadantom Kfora i šefom misije Euleks.Ostale vesti

Bisljimi: Vlada posvećena jačanju saradnje sa MMF-om
"Vlada Kosova ostaje posvećena jačanju saradnje sa MMF-om i drugim međunarodnim institucijama za izgradnju kapaciteta i razvoj zemlje“, naveo je prvi potpredsednik vlade za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnik Bisljimi tokom sastanka sa delegacijom MMF-a, koju je predvodio Gabrijel Di Bela.
  • 03.10.2023
Mesec borbe protiv raka dojke: „Rano otkrivanje, spašava živote“
U Prištini je povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke pokrenuta kampanja pod nazivom "Rano otkrivanje, spašava živote". "U prvih devet meseci 2023. godine, 332 pacijenta su obolela od raka dojke", saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera.
  • 02.10.2023
Izabrano najlepše dvorište u opštini Gračanica
Dvorište Vanje Perenić iz Dobrotina izabarano je za najlepše u opštini Gračanica, odlučila je komisija Turističke organizacije Gračanica.
  • 02.10.2023
UNS protestuje zbog suspenzije Tvrdišića
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) protestuje zbog odluke Upravnog odbora Radio televizije Кosova (RTК) da suspenduje direktora RTК2 Željka Tvrdišića.
  • 01.10.2023
Kancelarija za KiM: Kosovska policija brutalno pretukla trojicu Srba
"Pripadnici specijalnog odreda kosovske policije Aljbina Кurtija danas su brutalno pretukli trojicu Srba iz sela Gornje Varage u opštini Zubin Potok, čime je nastavljena spirala nasilja kojom Priština proteklih dana nastoji da na svaki način onemogući i pomisao na normalan život srpskog naroda na severu Кosova", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 30.09.2023
Suspendovan direktor RTK2 Željko Tvrdišić
"Upravni odbor Radio-televizije Kosova (RTK) je nakon ocene izveštaja koji je sačinjen povodom tragičnog događaja terorističkog napada srpskih paravojnih formacija u kojem je ubijen kosovski policajac, preduzeo nekoliko važnih mera da ispravi kršenje standarda profesionalnog izveštavanja", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz ove kuće. Direktor Tvrdišić je suspendovan na, za sada, 30 dana.
  • 30.09.2023