Vesti
Saopštenja

Ministarstvo zdravlja osudilo nasilje nad staricom

"Ministarstvo zdravlja osuđuje nasilje nad staricom i nehumano ponašanje medicinskih sestara, koje se dogodilo u Domu za stare „Orenda” u Peći" navedeno je u saopštenju za medije.
Ministarstvo zdravlja osudilo nasilje nad staricom
Ilustracija (Foto Shutterstock)

Zdravstvena inspekcija je, kako je saopšteno, danas posetila ovu privatnu ustanovu koja pruža zdravstvene usluge.

"Uhapšeni i uključeni u događaj su medicinske sestre, licencirane od strane Komore medicinskih sestara, babica i drugih zdravstvenih radnika", dodaje se.

Nakon izvršenog inspekcijskog nadzora, precizira se, Komori zdravstvenih radnika, ovoj nezavisnoj ustanovi, biće upućen Izveštaj zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravlja radi preduzimanja mera u skladu sa važećim zakonom, statutom, pravilima i etičkim kodeksom.

"Ostajemo posvećeni očuvanju dostojanstva svakog pacijenta i građana uopšte kada je njihova briga poverena zdravstvenim radnicima. Svaka zloupotreba ovog poverenja imaće naš beskompromisan odgovor. Verujemo da će to imati i Komore zdravstvenih radnika", zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima iz kosovskog ministarstva zdravlja.Ostale vesti

Petković: KP naoružana dugim cevima ušla u Opštinu Zubin Potok
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je premijer Kosova Aljbin Kurti na sever Kosova poslao policiju sa dugim cevima u prostorije Opštine Zubin Potok, kako bi "nasilno pokušao da pripremi teren za održavanje svojih nelegalnih izbora i preotme četiri opštine". U Zubinom Potoku je mirno nakon povlačenja policije. Upravo su se i u severnom delu Mitrovice začule sirene.
  • 06.12.2022
Radulović imenovan za savetnika Nenada Rašića

Predsedik Udruženja Crnogoraca „Lovćen“, Lazar Radulović, imenovan je za savetnika ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova Nenada Rašića. Radulović je podneo ostavku na mesto predsednika ovog Udruženja.

  • 06.12.2022
Kancelarija za KiM pomaže uređenje platoa ispred škole u Orahovcu

U Orahovcu su juče započeti radovi na rekonstrukciji platoa ispred objekta u kojem se zajedno nalaze dve srpske škole – Osnovna škola „Dositej Obradović“ i gimnazija „Orahovac“, a radove finansira Кancelarija za Кosovo i Metohiju.

  • 05.12.2022
Tužilaštvo: Ozbiljan odnos prema slučaju ubistva

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je od momenta dobijanja informacije o ubistvu trudnice koje je počinio S.H. preuzelo sve neophodne istražne radnje radi obezbeđivanja dokaza i prisustva okriveljnog u postupku.

  • 02.12.2022
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
  • 02.12.2022
Udruženje Crnogoraca „Lovćen“ podržava ministra Rašića
Udruženje Crnogoraca "Lovćen" saopštilo je da Crnogorci sa Kosova podržavaju novog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Kako navode, poznajuci njegov rad i učinak kao ministra za rad i socijalnu zaštitu "sigurni su da će raditi u interesu svih nevećinskih zajednica na Kosovu". 
  • 02.12.2022