Vesti
Saopštenja

Ministarstvo finansija: Preduzeća da ažuriraju podatake u sistemu EDI

Vlada Kosova prošle nedelje je izdvojila 60 miliona evra kao podršku privatnom sektoru, Ministarstvo finansija tim povodom poziva preduzeća da ažuriraju svoje podatke u Novi elektronski sistem EDI, kako bi se omogućilo izvršenje sredstava.
Ministarstvo finansija: Preduzeća da ažuriraju podatake u sistemu EDI
Vlada Kosova (Foto arhiva Kim)

U saopštenju se navodi da prema odluci Vlade Kosova br. 10/33 od 28.09.2020 za subvencionisanje linije zarada za aktivno poslovanje. Ministarstvo finansija poziva preduzeća da ažuriraju svoje podatke u EDI sistemu Poreske uprave Kosova.

Dodaje se da se ažuriranje podataka "obavi što je pre moguće, kako bi se time omogućilo Ministarstvu finansija da brzo izvrši uplatu, izbegavajući moguća kašnjenja nastala zbog pogrešnih podataka koji se mogu pojaviti u EDI sistemu (kao što je br. bankovnog računa, fiskalnog broja itd.)"

Napominje se da će se isplata za preduzeća izvršiti jednom i neće biti potrebe za prijavom kompanija, budući da će se automatski kvalifikovati ako ispunjavaju kriterijume utvrđene u Odluci Vlade br. 10/33. 

Zaklučuje se da će ova mera koristiti svim aktivnim preduzećima, osim javnih preduzeća i kompanija sa regulisanim tržištem.Ostale vesti

OG: Obeležena godišnjica UN-a
Ozelenjavanjem prostora ispred sportske hale u Lapljem Selu predstavnici UN agencija na Кosovu zajedno sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, simbolično su obeležili 75. godinu Ujedinjenih nacija.
  • 24.10.2020
Kfor donirao kontejnere bolnici u Gračanici i Lapljem Selu
Kfor je donirao dva kontejnera zdravstvenim ustanovama u Gračanici  i Lapljem Selu, navodi se u saopštenju.
  • 24.10.2020
„Fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog“
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na izjavu članice Evropskog parlamenta i stalnog izvestilaca za Kosovo Viole fon Kramon, da ne podržava stav specijalnog izaslanika EU za pregovore Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka o promeni ustava na Kosovu. „Violu fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog Beograda i Prištine i iznosi stavove o tome da li je potrebno da neko menja ustav ili ne“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 23.10.2020
Petković sa ambasadorom Indije o dijalogu BG i PR
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Republike Indije u Srbiji Subratom Batačardžijem o toku dijaloga Beograda i Prištine.
  • 23.10.2020
Slovenački vojnici Kfor-a pomažu u borbi protiv kovida-19
Slovenački kontingent Kfor-a, koji pripada Regionalnoj komandi Zapad, predvođenoj Italijanima, izvršio je isporuku maski za lice vrtiću u opštini Istok, „radi unapređenja zaštite prosvetnih radnika i učenika od Kovid-19“. Zaštitna oprema obezbeđena i manastiru Visoki Dečani.
  • 23.10.2020
Hoti danas u poseti Severnoj Makedoniji
Premijer Kosova Avdulah Hoti boraviće danas u zvaničnoj poseti Severnoj Makedoniji na poziv premijera Zorana Zaeva, saopšteno je iz Hotijevog kabineta.
  • 23.10.2020