Ministarka Živić sa gostima iz Londona o novim projektima

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Dijana Živić sastala se danas sa predstavnicima projektnog fonda "G2G US$ MI TYPE Funding", preko banke HSBC Londona  i Rezervnih  federalnih fondova USD-ea.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa sastanka ((Foto: MPŠRR)

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku se razgovaralo o mogućnosti dobijanja sredstava za projekat poljoprivrednog razvoja, projekta koji je izradio zamenik ministra MPŠRR, prof. doc. doktor Šukri Madžuni.

Ministarka Živić je izrazila zahvalnost na poseti ove delegacije i upoznala prisutne sa podrškom koju vlada pruža poljoprivrednicima i proizvođačima.

Ona je navela "da je došlo do povećanja proizvodnje u zemlji", ali i naglasila potrebu za podršku sektoru.

"Fokus ovog sastanka je potreba za podrškom u oblasti navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta i izgradnje brana", navodi se u saopštenju.

Italijanski predstavnici ove delegacije izrazili su spremnost da podrže projekte koji će imati uticaj na razvoj poljoprivrede, posebno u ruralnim područjima.

"Vredi napomenuti da je projekat o kojem se radi razvijanje procedura sa Centralnom bankom Kosova za transfer sredstava, a zatim se očekuje potpisivanje sporazuma za implementaciju predmetnih projekata" zaključuje se u saopštenju.

Ostale vesti

 • "Kršenje prava na slobodno izražavanje"

  Koalicija "Sloboda" saopštila je da je "prećeno Ivici Miliću iz Skulaneva da će ostati bez posla ukoliko do kraja dana ne potpiše izjavu da se povlači sa mesta člana Biračkog odbora u ime koalicije `Sloboda`".

 • Tači otputovao u SAD

  Tači otputovao u SAD

  Kosovski predsednik Hašim Tači, otputovao je u SAD, gde će prisustvovati prijemu koji povodom početka Generalne skupštine UN organizuje američki predsednik Donald Tramp.

 • KDI: Problemi u opštini Gračanica

  KDI: Problemi u opštini Gračanica

  U opštini Gračanica najveći problemi su putna infrastruktura, kanalizaciona mreža, snabdevanje pijaćom vodom, javni prevoz, upravljanje otpadom, ilegalne deponije i zagađenja rečnog toka Gračanke kroz Laplje Selo i Preoce. Svi ovi problemi navedeni su u katalogu koji je izradio Kosovski demokratski institut (KDI).

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane