Vesti
Saopštenja

Ministarka Živić sa gostima iz Londona o novim projektima

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Dijana Živić sastala se danas sa predstavnicima projektnog fonda "G2G US$ MI TYPE Funding", preko banke HSBC Londona  i Rezervnih  federalnih fondova USD-ea.
Ministarka Živić sa gostima iz Londona o novim projektima
Sa sastanka ((Foto: MPŠRR)

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku se razgovaralo o mogućnosti dobijanja sredstava za projekat poljoprivrednog razvoja, projekta koji je izradio zamenik ministra MPŠRR, prof. doc. doktor Šukri Madžuni.

Ministarka Živić je izrazila zahvalnost na poseti ove delegacije i upoznala prisutne sa podrškom koju vlada pruža poljoprivrednicima i proizvođačima.

Ona je navela "da je došlo do povećanja proizvodnje u zemlji", ali i naglasila potrebu za podršku sektoru.

"Fokus ovog sastanka je potreba za podrškom u oblasti navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta i izgradnje brana", navodi se u saopštenju.

Italijanski predstavnici ove delegacije izrazili su spremnost da podrže projekte koji će imati uticaj na razvoj poljoprivrede, posebno u ruralnim područjima.

"Vredi napomenuti da je projekat o kojem se radi razvijanje procedura sa Centralnom bankom Kosova za transfer sredstava, a zatim se očekuje potpisivanje sporazuma za implementaciju predmetnih projekata" zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Gužve na Merdaru
Na administrativnom prelazu Merdare, između Kosova i cenralne Srbije danas se beleži duže zadržavanje. Na Merdaru se čeka i do sat vremena, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova.
  • 15.05.2021
Petković i Boneli o povratku raseljenih lica sa Kosova
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa šeficom Кancelarije Visokog komesarijata UN za izbeglice u Srbiji Frančeskom Boneli o povratku raseljenih lica na Kosovo, napadima na povrtanike I imovinu SPC, navodi se u saopštenju Kancelarije.
  • 14.05.2021
Otmica rudara Žarka Spasića, koja se dogodila na današnji dan 1998. godine, označila je početak masovnog stradanja srpskog civilnog stanovništva na Кosovu, a za veliku većinu tih zločina do danas niko nije odgovarao, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 14.05.2021
Petković: Priština nema osnov da tuži Srbiju
„Кontradiktornost i apsurd su postali omiljene retoričke figure političara u Prištini, koji iz dana u dan poručuju da žele da istovremeno razgovaraju sa predstavnicima Beograda i da tuže Srbiju za genocid“, kazao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković. 
  • 13.05.2021
Popović posetio porodicu Miljković u Lipljanu
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas porodicu Miljković iz Lipljana, čija je imovina ugrožena usled radova firme u vlasništvu Albanaca, saopšteno je iz Opštine. 
  • 12.05.2021
Bolnici u Gračanici uručeni reagensi za laboratorijske analize obolelih od kovida
Međunarodna organizacija za migracije (IOM), preko Opštine Gračanica, dopremila je KBC-u Priština u Gračanici reagense za laboratorijsku dijagnostiku, odnosno obavljanja neophodnih analiza u praćenju obolelih od kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 11.05.2021