Ministarka Živić sa gostima iz Londona o novim projektima

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Dijana Živić sastala se danas sa predstavnicima projektnog fonda "G2G US$ MI TYPE Funding", preko banke HSBC Londona  i Rezervnih  federalnih fondova USD-ea.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa sastanka ((Foto: MPŠRR)

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku se razgovaralo o mogućnosti dobijanja sredstava za projekat poljoprivrednog razvoja, projekta koji je izradio zamenik ministra MPŠRR, prof. doc. doktor Šukri Madžuni.

Ministarka Živić je izrazila zahvalnost na poseti ove delegacije i upoznala prisutne sa podrškom koju vlada pruža poljoprivrednicima i proizvođačima.

Ona je navela "da je došlo do povećanja proizvodnje u zemlji", ali i naglasila potrebu za podršku sektoru.

"Fokus ovog sastanka je potreba za podrškom u oblasti navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta i izgradnje brana", navodi se u saopštenju.

Italijanski predstavnici ove delegacije izrazili su spremnost da podrže projekte koji će imati uticaj na razvoj poljoprivrede, posebno u ruralnim područjima.

"Vredi napomenuti da je projekat o kojem se radi razvijanje procedura sa Centralnom bankom Kosova za transfer sredstava, a zatim se očekuje potpisivanje sporazuma za implementaciju predmetnih projekata" zaključuje se u saopštenju.

Ostale vesti

 • "Nastavak dijaloga da, ali takse moraju biti ukinute"

  Nastavak dijaloga je u interesu i Srba i Albanaca potrebno je što pre obnoviti napore kako bi se situacija na terenu normalizovala i stvorili uslovi za popravljanje međunacionalnih odnosa, kazao je Marko Đurić u razgovoru sa italijanskim zvaničnicima Dijegom Brasolijem i Karlom Lo Kašom.

 • Ministarka Hodžić sa predstavnicima Svetske banke

  Ministarka Hodžić sa predstavnicima Svetske banke

  Ministarka administracije lokalne samouprave Adrijana Hodžić sastala se sa delegacijom Svetske banke. Razgovarali su o daljim koracima za implementaciju trogodišnjeg projekta “Podrška inkluzivnom lokalnom razvoju mladih na Kosovu”.

 • Jevtić sa predstavicima OEBS-a i UNHCR-a

  Jevtić sa predstavicima OEBS-a i UNHCR-a

  Potpredsednik  Vlade Кosova i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić razgovara je sa šefovima misija OEBS i UNHCR na Кosovu, Erolom Ardukom i Janom Bratuom. Na sastanku je konstatovano da sve institucije, kao što je i Ministarstvo za zajednice i povratak, "shvate ozbiljno poziv da pomognu i učine korak napred da proces povratka krene da daje željene rezulatate".

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane