Vesti
Saopštenja

Ministarka Živić na sastanku sa Nasrin Pourghazian

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Dijana Živić, sastala se  danas sa Nasrin Pourghazian šeficom za razvojnu saradnju u ambasadi Švedske u Prištini.
Ministarka Živić na sastanku sa Nasrin Pourghazian
Sa sastanka (Foto: MPŠRR)

Ministarka Živić je na sastanku šeficu razvojne saradnje Nasrin Pourghazian, upoznala sa investicijama koje su izvršene poslednjih godina u sektoru poljoprivrede, a koje su kako je ona rekla "uticale na ubrzanje razvoja ovog sektora u zemlji". Takođe, ministarka je šeficu razvojne saradnje upoznala sa programom podrške MPŠRR-a, kao i sa nekoliko prioriteta ovog ministarstva za ovu godinu.

Ministarka je naznačila i potrebu za produbljivanjem saradnje između Kosova i Švedske, sa ciljem napretka sektora poljoprivrede.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru ukazano je na značaj kontinuirane saradnje u oblasti zaštite životne sredine, i izražena spremnost da se ta saradnja uspešno nastavi.

Šefica za razvojnu saradnju, Nasrin Pourghazin , ocenila je pozitivno rad ministarstva u pravcu jačanja sektora poljoprivrede i potvrdila spremnost za podršku kao i za dalju saradnju sa ciljem unapredjenja sektora poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja na Kosovu.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020