Ministarka Živić na sastanku sa Nasrin Pourghazian

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Dijana Živić, sastala se  danas sa Nasrin Pourghazian šeficom za razvojnu saradnju u ambasadi Švedske u Prištini.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa sastanka (Foto: MPŠRR)

Ministarka Živić je na sastanku šeficu razvojne saradnje Nasrin Pourghazian, upoznala sa investicijama koje su izvršene poslednjih godina u sektoru poljoprivrede, a koje su kako je ona rekla "uticale na ubrzanje razvoja ovog sektora u zemlji". Takođe, ministarka je šeficu razvojne saradnje upoznala sa programom podrške MPŠRR-a, kao i sa nekoliko prioriteta ovog ministarstva za ovu godinu.

Ministarka je naznačila i potrebu za produbljivanjem saradnje između Kosova i Švedske, sa ciljem napretka sektora poljoprivrede.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru ukazano je na značaj kontinuirane saradnje u oblasti zaštite životne sredine, i izražena spremnost da se ta saradnja uspešno nastavi.

Šefica za razvojnu saradnju, Nasrin Pourghazin , ocenila je pozitivno rad ministarstva u pravcu jačanja sektora poljoprivrede i potvrdila spremnost za podršku kao i za dalju saradnju sa ciljem unapredjenja sektora poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja na Kosovu.

Ostale vesti

 • "Sajam knjiga u gostima" u Gračanici i Pasjanu

  Izdavačka kuća "Službeni glasnik" iz Beograda, Međunarodni beogradski sajam knjiga i Dom kulture Gračanica organizuju program "Sajam knjiga u gostima" 25. i 26. oktobra u Gračanici i Pasjanu. U sklopu programa će biti predstavljen portret jednog od najpoznatijih ruskih pisaca mlađe generacije Sergeja Šargunova.

 • Dušanu Kozarevu zabranjen ulazak na Kosovo

  Dušanu Kozarevu zabranjen ulazak na Kosovo

  Zameniku direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju Dušanu Кozarevu danas nije bilo dozvoljeno da uđe na Kosovo preko administrativnog prelaza Jarinje, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

 • Hašim Tači sa premijerom Japana Šinzo Abeom

  Hašim Tači sa premijerom Japana Šinzo Abeom

  Predsednik Kosova Hašim Tači je u poseti Japanu gde će učestvovati na ceremoniji krunisanju cara Naruhita. Tačija je na samom početku službene posete dočekao premijer Japana Šinzo Abe, navodi se u saopštenju kabineta predsednika.

 • Hašim Tači otputovao u Japan

  Hašim Tači otputovao u Japan

  Predsednik Kosovo Hašim Tači otputovao je danas u Japan, gde će učestvovati na svečanosti krunisanja cara Naruhitoa, u utorak 22. oktobra, navodi se u saopštenju kabineta predsednika.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane