Vesti
Saopštenja

Ministarka Živić na sajmu špargle

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić i direktorka USAID-a Lisa Magno učestvovale su u promociji špargla, održanog danas na Trgu u Prištini, gde su učesnici bili uzgajivači špargla.
Ministarka Živić na sajmu špargle
Sa sajma (Foto: MPŠRR)

Ministarka Živić je tokom posete uzgajivačima špargla naglasila da će nastaviti da angažuju nove poljoprivredne kulture-useve i da će imati podršku ministarstva kako bi povećali svoju proizvodnju, ujedno i povećanje interesovanja za njihovu proizvodnju, navodi se u saopštenju.

Rukovodioci USAID-a su rekli da kroz njihov trenutni program "Razvoj poljoprivrede i ruralne mogućnosti (AGRO)" rade sa domaćim i međunarodnim potencijalnim tržištima za prodaju špargli koje dolaze iz sadašnjih i novih useva. Takođe su pokazali da rade sa prerađivačima kako bi odredili mogućnosti prerade kulture špargle.

Inače, dani promocije špargle počeli su danas i traju do 4. maja, dok je špargla zeljasta biljka, koja se uglavnom uzgaja u Peći, Obiliću, Vučitrnu, Mitrovici, Lipljanu, Istoku, Prištini i Kamenici.Ostale vesti

OG: Tokom vikenda 15 pozitivnih na koronavirus
Tokom proteklog vikenda koronavirus je registrovan kod 15 osoba, saopštio je Кrizni štab opštine Gračanica u svom izveštaju.
  • 01.03.2021
Kancelarija za KiM: Rukometašima
Rukometašima Rukometnog kluba "Arilje" nije dopušteno danas da preko Jarinja uđu na teritoriju Kosova, gde su imali zakazanu utakmicu sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 28.02.2021
Kancelarija za KiM pozvala građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju
Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju protiv virusa kovid-19.
  • 28.02.2021
Policija izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja mera

Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.

  • 28.02.2021
Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021