Vesti
Saopštenja

Ministarka Živić na sajmu špargle

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić i direktorka USAID-a Lisa Magno učestvovale su u promociji špargla, održanog danas na Trgu u Prištini, gde su učesnici bili uzgajivači špargla.
Ministarka Živić na sajmu špargle
Sa sajma (Foto: MPŠRR)

Ministarka Živić je tokom posete uzgajivačima špargla naglasila da će nastaviti da angažuju nove poljoprivredne kulture-useve i da će imati podršku ministarstva kako bi povećali svoju proizvodnju, ujedno i povećanje interesovanja za njihovu proizvodnju, navodi se u saopštenju.

Rukovodioci USAID-a su rekli da kroz njihov trenutni program "Razvoj poljoprivrede i ruralne mogućnosti (AGRO)" rade sa domaćim i međunarodnim potencijalnim tržištima za prodaju špargli koje dolaze iz sadašnjih i novih useva. Takođe su pokazali da rade sa prerađivačima kako bi odredili mogućnosti prerade kulture špargle.

Inače, dani promocije špargle počeli su danas i traju do 4. maja, dok je špargla zeljasta biljka, koja se uglavnom uzgaja u Peći, Obiliću, Vučitrnu, Mitrovici, Lipljanu, Istoku, Prištini i Kamenici.Ostale vesti

UN podrška sigurnim kućama
Kancelarije UNFPA i UNDP na Kosovu obezbedile su preko 8,500 raznih artikala hrane za sigurne kuće širom Kosova kao hitnu pomoć u danima krize. Nabavka je preduzeta uz koordinaciju UN agencija na Kosovu i korporacije "Meridian".
  • 01.04.2020
Đurić poziva EU da reaguje na reciprocitet
Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju pozivaju sve u regionu da dignu glas protiv “novih blokada koje je od jutros uvela vlada u Prištini”.
  • 01.04.2020
„Kosovo da ukine sve takse, a ne da stvara nove barijere“
Povodom odluke kosovske vlade da taksu na uvoz robe iz Srbije zameni recipročnim merama, ambasada SAD na Kosovu je poručila da „Kosovo treba da ukine sve takse a ne da stvara nove barijere“.
  • 01.04.2020
Kosovska vlada takse zamenila reciprocitetom
Kosovska vlada je na sinoćnoj sednici donela odluku da ukine taksu na robu iz Srbije i BiH i krene sa postepenom primenom mere reciprociteta prema Srbiji. Odluka ostaje na snazi do 15. juna, kada će se izvršiti procena sprovođenja.
  • 31.03.2020
Kim-ko nudi pomoć u prevozu
Bogoljub Marinković, auto prevoznik iz Gračanice ponudio je predsedniku Srbije, premijerki, Ministarstvu zdravlja Srbije i Kancelariji za KiM svoju pomoć. Naime, vlasnik agencije "Kim-ko" nudi "besplatan prevoz" srpskim državljanima.
  • 31.03.2020
Đeljalj Svećlja i Jan Bratu o pandemiji koronavirusa
Vršilac dužnosti zamenika kosovskog ministra unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja sastao se sa šefom misije OEBS na Kosovu Janom Bratuom sa kojim je razgovarao o pandemiji koronavirusa.
  • 31.03.2020