Vesti
Saopštenja

Ministarka Živić i ambasadorka Finske o razvojnim projektima

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić sastala sa ambasadorkom Finske na Kosovu, Pia Stjernvall, gde su razgovarale o dosadašnjim dešavanjima u ovom sektoru, kao i o razvojnim projektima za koje se očekuje da će biti realizovani u budućnosti.
Ministarka Živić i ambasadorka Finske o razvojnim projektima
Sa sastanka (Foto: MPŠRR)

"Partnerstvo između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja i Ambasade Finske na Kosovu će se dodatno intenzivirati u cilju daljeg jačanja poljoprivrednog sektora", navodi se u saopštenju.

Ministarka Živić informisala je ambasadorku o potencijalima i prednostima koje naša zemlja nudi u sektoru poljoprivrede, ukazujući i na investicije koje vlada ulaže u ovom sektoru.

Ona se zahvalila ambasadorki na dosadašnjoj podršci Kosovu i izrazila svoju spremnost da dodatno produbi partnerstvo između MPŠRR i Ambasade Finske na Kosovu.

Ambasadorka Pia Stjernvall potvrdila spremnost svoje države da pomogne u razvoju poljoprivrednog sektora na Kosovu, obećavajući i različite oblike saradnje između dve zemlje.Ostale vesti

Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020