Vesti
Saopštenja

Ministarka Hodžić najoštrije osudila skrnavljenje groblja u Lipljanu

Ministarka za administraciju lokalne samouprave Adrijana Hodžić najoštrije osuđuje skrnavljenje groblja u opštini Lipljan, drugi put za redom u ovoj godini.
Ministarka Hodžić najoštrije osudila skrnavljenje groblja u Lipljanu
Adrijana Hodžić (Foto: Ministarstvo administracije lokalne samouprave)

“Skrnavljenje groblja u opštini Lipljan je za svaku i najoštriju osudu. Smatram da je to čin zbog kojeg svi mi kao društvo treba da se osećamo postiđeno, bez obzira na našu nacionalnu i versku pripadnost", navodi se u saopštenju ministarke Hodžić.

Hodžić poziva najpre lokalne vlasti opštine Lipljan, da u saradnji sa organima reda i mira pokrenu sve neophodne mehanizme kako bi počinioci bili pronađeni i adekvatno kažnjeni.Ostale vesti

Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021
Ambasadori zemalja Kvinte i dalje zabrinuti zbog Visokih Dečana
Šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država i dalje su zabrinuti zbog toga što uprkos stalnim pozivima međunarodne zajednice i sopstvenog pravosuđa, kosovske institucije još uvek nisu u potpunosti sprovele zakonit upis zemljišta Manastira Visoki Dečani u skladu sa odlukom Ustavnog suda iz 2016. godine.
  • 30.11.2021
Dat rok Vučiću da poništi „neustavne zakone“

Pokret Ekološki ustanak dao je rok do petka 3. decembra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče, kako navode, nakaradne i neustavne zakone, najavljujući da će u suprotnom "Srbija stati" u subotu.

  • 29.11.2021
Petković sa Bocan Harčenkom o dijalogu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom, sa kojim je razgovarao o poslednjoj rundi tehničkog dijaloga u Briselu i o izgledima za nastavak razgovora Beograda i Prištine.

  • 29.11.2021