Vesti
Saopštenja

Ministarka Hodžić najoštrije osudila skrnavljenje groblja u Lipljanu

Ministarka za administraciju lokalne samouprave Adrijana Hodžić najoštrije osuđuje skrnavljenje groblja u opštini Lipljan, drugi put za redom u ovoj godini.
Ministarka Hodžić najoštrije osudila skrnavljenje groblja u Lipljanu
Adrijana Hodžić (Foto: Ministarstvo administracije lokalne samouprave)

“Skrnavljenje groblja u opštini Lipljan je za svaku i najoštriju osudu. Smatram da je to čin zbog kojeg svi mi kao društvo treba da se osećamo postiđeno, bez obzira na našu nacionalnu i versku pripadnost", navodi se u saopštenju ministarke Hodžić.

Hodžić poziva najpre lokalne vlasti opštine Lipljan, da u saradnji sa organima reda i mira pokrenu sve neophodne mehanizme kako bi počinioci bili pronađeni i adekvatno kažnjeni.Ostale vesti

Policija Kosova: Situacija krhka, ali mirna
Protesti u tri opštine na severu Kosova, u Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu se nastavljaju i danas u blizini opštinskih objekata, a situacija se trenutno smatra krhkom ali mirnom, saopštila je Policija Kosova.
  • 30.05.2023
Zijade: Uznemirena sam nasiljem na severu Kosova
Specijalna predstavnica generalnog sekretara i šefica UNMIK-a Karolin Zijade najoštrije osuđuje radnje koje su danas u opštini Zvečan dovele do teških povreda pripadnika Kfora, ali i civila. 
  • 29.05.2023
KFOR: Oko 25 ranjenih vojnika tokom obuzdavanja demonstranata u Zvečanu
Oko 25 ranjenih iz multinacionalnog kontingenta tokom obuzdavanja demonstranata koji su protestovali u opštini Zvečan, saopštili su iz ove misije.
  • 29.05.2023
UNS i DNКiM: Da prestane diskriminacija srpskih novinara na Кosovu

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) osuđuje zabranu ulaska u zgradu Opštine Zvečan novinarima srpskih redakcija u trenutku kada su pripadnici kosovske policije pozvali novinare medija na albanskom jeziku da zbog bezbednosti uđu u opštinski objekat.

  • 29.05.2023
KFOR: Obe strane da se uzdrže od radnji koje podstiču tenzije

Misija KFOR-a predvođena NATO-om jutros je povećala svoje prisustvo u četiri opštine na severu Kosova, nakon najnovijih dešavanja u toj oblasti, saopšteno je iz ove misije.

  • 29.05.2023
Jablanović i Ignjatović sa Fon Kramon: Jednostrane akcije Prištine štetne za mir i dijalog

Predsednik Partije kosovskih Srba Aleksandar Jablanović i sekretar ove stranke Andrija Ignjatović sastali su se sa specijalnom izvestiteljkom Evropskog parlamenta za Kosovo Violom Fon Kramon, tema razgovora, kako je saopšteno iz ove partije, bilo je "nasilje Aljbina Kurtija nad Srbima i nasilno zauzimanje zgrada lokalnih opština na severu Kosova".

  • 28.05.2023