Vesti
Saopštenja

Ministar policije pred Komisijom o protestima i Gavriću

Četiri oficira policije suspendovana su zbog propusta koji je napravljen na prelazu Jarinje, kada je Slobodan Gavrić na Kosovo uneo više od 12 kilograma eksploziva, saopštio je ministar policije Skender Hiseni.
Ministar policije pred Komisijom o protestima i Gavriću
Skender Hiseni (Foto N1)

Na današnjoj sednici Komisije za unutrašnje poslove, ministar unutrašnjih poslova Skender Hiseni i generalni direktor Policije Špend Madžuni govorili su o slučaju Slobodana Gavrića i protesta opozicije u Prištini.

Hiseni je rekao da je u vezi slučaja Gavrić, kome je određen pritvor od 60 dana, uočeno da je granična policija podbacila i naveo da su zbog toga suspendovana četiri oficira policije na Jarinu, protiv kojih će se odvijati dalje procedure.

Govoreći o najavljnim protestima opozicije za sutra u Prištini, Hiseni je rekao da je policija obavila sve potrebne pripreme kako bi predstojeće demonstracije protekle mirno, saopšteno je iz Skupštine Kosova.

„Pravo za političke proteste se ne negira, naprotiv, mislim da su protesti sa jasnim političkim motivima dozvoljeni“, istakao je ministar Hiseni.

Hiseni je rekao da protesti koji su u Prištini održani 27. januara, nisu bili prijavljeni od strane organizatora.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020