Vesti
Saopštenja

Ministar odbrane Nemačke u štabu KFOR-a

Ministar odbrane Nemačke Tomas de Mezijer i četiri poslanika nemačkog Bundestaga posetili su glavni štab KFOR-a.
Ministar odbrane Nemačke u štabu KFOR-a
Ministar odbrane Nemačke i komandant KFOR-a (Foto KFOR)

Kako je saopšteno iz KFOR-a oni su sa komandatom međunarodnih snaga general-majorom Salvatorom Farinom razgovarali o proteklim lokalnim izborima na Kosovu.

"Ovaj važan cilj je postignut zahvaljujući značajnoj podršci koju pruža nemački kontingent, u kome je 685 vojnih lica", rekao je  Farina.

De Mezijer se zahvalio ministru za veoma važan doprinos KFOR-u, kao i na posvećenosti i profesionalnosti nemačkih trupa.

Komandant KFOR-a i njegov štab pozdravili su nemačkog ministra odbrane i uvažene goste tokom brifinga u sedištu Komande.

Farina je sa gostima razgovarao i o trenutnim operacijama i o političkoj situaciji na Kosovu.

Nemački ministar odbrane potvrdio je podršku njegove zemlje nastojanjima Kfora kako bi se obezbedilo ostvarivanje misije NATO i podrška napretku za sve ljude na Kosovu.

Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021