Vesti
Saopštenja

Miljieta se sastao sa Hrvatskom predsednicom

Komandant Kfora Giljiermo Luiđi Miljieta sastao se danas sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović sa kojoj je razgovarao o situaciji na Kosovu i bezbednosnoj situaciji u regionu. 
Miljieta se sastao sa Hrvatskom predsednicom
Kolinda Grabar Kitarović i Giljiermo Luiđi Miljieta (Foto Kfor)

Miljieta i hrvatska predsednica su se složili „ o važnosti uloge KFOR-a da deluje nepristrasno kao treća linija bezbednosnog odgovora u održavanju bezbednog i sigurnog okruženja i slobode kretanja za sve ljude na Kosovu“, piše u saopštenju Kfora.

Sastanak je bio i prilika za generala Miljetu da istakne visoku profesionalnost hrvatskih vojnika u ispunjavanju mandata KFOR-a.
Trenutno su pripadnici Hrvatskih oružanih snaga uglavnom raspoređeni u bazi Bondstil sa helikopterskim sredstvima. Ostali hrvatski vojnici su deo GŠ Kfora u kampu „Filmski Grad".

Predsednica Kitarović je potvrdila da je "Hrvatska u potpunosti posvećena očuvanju stabilnosti u jugoistočnoj Evropi i da će nastaviti da doprinosi Kfor za demokratsko i mirno Kosovo".Ostale vesti

ERP: Nova pravila zaštite sveštenstva i vernika tokom pandemije
Eparhija raško-prizrenska obaveštava verni narod o novim pravilima zaštite tokom epidemije koronavirusa, “budući da je pred nama period u kome se u normalnim okolnostima svečano proslavlja više manastirskih, parohijskih i porodičnih slava”.
  • 20.10.2020
Euleks: Potrebno poboljšati saradnju policije i tužilastva
Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) predstavila je svoj prvi Izveštaj o sistemskom i tematskom nadgledanju pravosuđa.
  • 19.10.2020
Zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa delegacijom za energetiku SAD a tema sastanka bila je implementacija sporazuma koji je potpisan u Vašingtonu.
  • 19.10.2020
Tači: Kosovo postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima

Kosovo je postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima, rekao je kosovski predsednik Hašim Tači na konferenciji povodom Međunarodnog dana borbe protiv trgovine ljudima, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

  • 19.10.2020
Odloženi vandredni izbori u Podujevu i Severnoj Mitrovici
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je nakon razgovara sa predsednicom Centralne izborne komisije Valdetom Dakom, odložio održavanje vandrednih izbora u opštinama Podujevo i Severna Mitrovica, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.
  • 19.10.2020
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je sinoć da pitanje Kosova i odnos sa Prištinom ostaje jedan od najvećih izazova i za pitanje bezbednosti zemlje.
  • 19.10.2020