Vesti
Saopštenja

Miljeta i Skaparoti o bezbednosnoj i političkoj situaciji na Kosovu

Komandant Kfora Giljelmo Luiđi Miljeta sastao se sa novoimenovanim vrhovnim komandantom savezničkih snaga za Evropu Kurtisom Skaparotijem sa kojim je razgovarao o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i u regionu.
Miljeta i Skaparoti o bezbednosnoj i političkoj situaciji na Kosovu
Komandanti Skaparoti i Miljeta (Foto Kfor)

“Naporan rad pripadnika NATO-a je omogućio politički i diplomatski napredak u zemlji, kroz obezbeđivanje slobode kretanja i kroz doprinos u održavanju bezbednog i sigurnog okruženja”, ocenio je general Skaparoti.

“Bila mi je čast da upoznam neke od muškaraca i žena koji učestvuju u ovoj važnoj misiji”, istakao je Skaparoti.

U sklopu posete, komandant Skaparoti se sastao i sa nekoliko visokih zvaničnika institucija na Kosovu, uključujući predsednika Hašima Tačija, premijera Isu Mustafu i zamenika premijera Branimira Stojanovića.

Skaparoti se sastao i sa ambasadorima zemalja Kvinte na Kosovu, specijalniim predstavnikom EU, specijalnim predstavnikom UNMIK-a i generalnim sekretarom UN, kao i sa šefoviva misija OEBS-a i EULEKS-a.

Predstavnici međunarodnih i lokalnih vlasti izrazili su zahvalnost na važnom doprinosu kontingenata Kfora u održavanju bezbednog i sigurnog okruženja u regionu.

Po završetku boravka, general Skaparoti je posetio pravoslavni manastir Gračanicu gde se sastao sa vladikom Teodosijem.Ostale vesti

Bisljimi: Vlada posvećena jačanju saradnje sa MMF-om
"Vlada Kosova ostaje posvećena jačanju saradnje sa MMF-om i drugim međunarodnim institucijama za izgradnju kapaciteta i razvoj zemlje“, naveo je prvi potpredsednik vlade za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnik Bisljimi tokom sastanka sa delegacijom MMF-a, koju je predvodio Gabrijel Di Bela.
  • 03.10.2023
Mesec borbe protiv raka dojke: „Rano otkrivanje, spašava živote“
U Prištini je povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke pokrenuta kampanja pod nazivom "Rano otkrivanje, spašava živote". "U prvih devet meseci 2023. godine, 332 pacijenta su obolela od raka dojke", saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera.
  • 02.10.2023
Izabrano najlepše dvorište u opštini Gračanica
Dvorište Vanje Perenić iz Dobrotina izabarano je za najlepše u opštini Gračanica, odlučila je komisija Turističke organizacije Gračanica.
  • 02.10.2023
UNS protestuje zbog suspenzije Tvrdišića
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) protestuje zbog odluke Upravnog odbora Radio televizije Кosova (RTК) da suspenduje direktora RTК2 Željka Tvrdišića.
  • 01.10.2023
Kancelarija za KiM: Kosovska policija brutalno pretukla trojicu Srba
"Pripadnici specijalnog odreda kosovske policije Aljbina Кurtija danas su brutalno pretukli trojicu Srba iz sela Gornje Varage u opštini Zubin Potok, čime je nastavljena spirala nasilja kojom Priština proteklih dana nastoji da na svaki način onemogući i pomisao na normalan život srpskog naroda na severu Кosova", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 30.09.2023
Suspendovan direktor RTK2 Željko Tvrdišić
"Upravni odbor Radio-televizije Kosova (RTK) je nakon ocene izveštaja koji je sačinjen povodom tragičnog događaja terorističkog napada srpskih paravojnih formacija u kojem je ubijen kosovski policajac, preduzeo nekoliko važnih mera da ispravi kršenje standarda profesionalnog izveštavanja", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz ove kuće. Direktor Tvrdišić je suspendovan na, za sada, 30 dana.
  • 30.09.2023