Vesti
Saopštenja

Miljeta i načelnik Vojske Crne Gore o bezbednosti na Kosovu

Komandant Kfora, general major Guljielmo Luiđi Miljeta i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, admiral Dragan Samardžić razgovarali su o opštoj situaciji na Kosovu.
Miljeta i načelnik Vojske Crne Gore o bezbednosti na Kosovu
Samardžić i Miljeta (Foto Kfor)

U kampu Vilađio Italija u Peći bilo je razgovora i o najnovijim događanjima na bezbednosnoj sceni širom Balkana, saopšteno je iz Kfora.

Admiral Samaradžić je naglasio važnost prisustva Kfora na Kosovu i njegovoj sposobnosti da sarađuje sa ključnim akterima, kako na Kosovu, tako i širom Balkana.

Komandant Kfora je naglasio da mandat, brojno stanje i pristup Kfora ostaju nepromenjeni.

“Bilo koje promene koje bi vodile ka budućem pristupu Kfora biće zasnovane na detaljnim analizama sitaucije na terenu. Kfor ostaje posvećen pružanju sigurnog i mirnog okruženja, kao i slobode kretanja, svim žiteljima Kosova” rekao je general Miljeta.

Sagovornii su se složili oko važnosti nastavka dijaloga i saradnje sa svim akterima na regionalnom nivou na Balkanu.Ostale vesti

OG: Obeležena godišnjica UN-a
Ozelenjavanjem prostora ispred sportske hale u Lapljem Selu predstavnici UN agencija na Кosovu zajedno sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, simbolično su obeležili 75. godinu Ujedinjenih nacija.
  • 24.10.2020
Kfor donirao kontejnere bolnici u Gračanici i Lapljem Selu
Kfor je donirao dva kontejnera zdravstvenim ustanovama u Gračanici  i Lapljem Selu, navodi se u saopštenju.
  • 24.10.2020
„Fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog“
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na izjavu članice Evropskog parlamenta i stalnog izvestilaca za Kosovo Viole fon Kramon, da ne podržava stav specijalnog izaslanika EU za pregovore Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka o promeni ustava na Kosovu. „Violu fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog Beograda i Prištine i iznosi stavove o tome da li je potrebno da neko menja ustav ili ne“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 23.10.2020
Petković sa ambasadorom Indije o dijalogu BG i PR
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Republike Indije u Srbiji Subratom Batačardžijem o toku dijaloga Beograda i Prištine.
  • 23.10.2020
Slovenački vojnici Kfor-a pomažu u borbi protiv kovida-19
Slovenački kontingent Kfor-a, koji pripada Regionalnoj komandi Zapad, predvođenoj Italijanima, izvršio je isporuku maski za lice vrtiću u opštini Istok, „radi unapređenja zaštite prosvetnih radnika i učenika od Kovid-19“. Zaštitna oprema obezbeđena i manastiru Visoki Dečani.
  • 23.10.2020
Hoti danas u poseti Severnoj Makedoniji
Premijer Kosova Avdulah Hoti boraviće danas u zvaničnoj poseti Severnoj Makedoniji na poziv premijera Zorana Zaeva, saopšteno je iz Hotijevog kabineta.
  • 23.10.2020