Vesti
Saopštenja

Mikele Risi i Luiđi Di Majo o situaciji na Kosovu

Komandant Kfora general-major Mikele Risi sastao se danas sa italijanskim ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Luiđijem Di Majom. Komandant Risi je italijanskog ministra upoznao sa celokupnom situacijom na Kosovu, saopšteno je iz Kfora.
Mikele Risi i Luiđi Di Majo o situaciji na Kosovu
Mikele Risi i Luiđi Di Majo (Foto Kfor)

U saopštenju se navodi da je tokom sastanka posebna pažnja bila posvećena bezbednosnim i socio-ekonomskim aspektima.

General Risi je istakao posvećenost Kfor-a u garantovanju sigurnog i bezbednog okruženja i slobode kretanja svim građanima Kosova, "podržavajući istovremeno dijalog između Beograda i Prištine koji je pod pokroviteljstvom EU", navodi se u saopštenju.

Ističe se da se na kraju posete italijanski ministar spoljnih poslova Luiđi Di Majo susreo sa italijanskim vojnicima Kfora i "izrazio duboko poštovanje zbog dugogodišnje uloge koju NATO i italijanski kontingent igraju u podršci miru i stabilnosti u regionu".

 Ostale vesti

“Norveška spremna da pomogne“
Norveški ambasador na Kosovu Jens Erik Grandahl kazao je u razgovoru sa kosovskim ministrom zdravlja i njegovim zamenicima da je Norveška spremna da da svoj doprinos javnom zdravlju Kosova.
  • 06.04.2020
Predstavnici EU u Beogradu i Prištini pozdravljaju imenovanje Lajčaka
Šefovi misija EU i zemalja članica EU u Beogradu i Prištini pozdravljaju imenovanje Miroslava Lajčaka za specijalnog predstavnika EU i pozivaju dve strane da nastave dijalog, saopšteno je danas iz Kancelarije EU u Prištini.
  • 06.04.2020
Ambasada SAD: Zajedno u borbi protiv Kovida 19
"Zajednički rad, praćenje smernica zdravstvenih radnika i ostavljanje po strani podele po zajednicama su esencijalni za pobedu nad Kovid 19", poruka je iz Američke ambasade na Kosovu.
  • 05.04.2020
Odluke Vlade ostaju na snazi
Odluke Vlade Kosova donete kao mere zaštite u borbi protiv koronavirusa ostaju na snazi do donošenja neke druge, saopšteno je danas medijima.
  • 05.04.2020
Raspodela pomoći za socijalno ugrožene
Volonteri Omladinskog saveta i Kriznog štaba opštine Gračanica podelili su pomoć za blizu 60 socijalno ugroženih porodica i staračkih domaćinstava.
  • 05.04.2020
Stiže novac za opštine sa najboljim učinkom
Ministarstvo administracije lokalne samouprave (MALS) zajedno sa Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju (SDC), Švedskom i Norveškom je izdvojilo 4,9 miliona evra za opštine koje su imale najbolji učinak. Među njima je i Opština Gračanica kojoj će biti dodeljeno blizu 54 hiljade evra.
  • 03.04.2020