Vesti
Saopštenja

Meštani Gračanice bez vode i struje

Zbog kvara u naselju Padalište meštani Gračanice ostaju danas bez vodosnabdevanja, a zbog instaliranja novog električnog sistema neće biti ni struje u pojedinim mestima opštine.
Meštani Gračanice bez vode i struje
Radovi na otklanjanju kvara (Foto Opština Gračanica)

Iz opštinskog odeljenja Javnih službi saopšteno je da su jutros iz Regionalne vodovodne kompanije informisani da je u naselju Padalište došlo do kvara na vodovodnoj mreži, te da će meštanima Gračanice danas biti isključena voda.

Ekipe Vodovoda su na terenu i očekuje se da će kvar brzo biti otklonjen.

Istovremeno je javljeno da će meštani Gračanice, Badovca, Кišnice i Janjeva danas biti i bez struje do 15 časova.

Кako je saopšteno iz КEDS-a, do prekida u snabdevanju električnom energijom doći će zbog radova na instaliranju novog elektro sistema.

U istom periodu bez struje će biti i delovi Prištine, kao i još nekoliko mesta na Кosovu.Ostale vesti

Svetski dan igre obeležen na tvrđavi Zvečan i u Kosovskoj Mitrovici

Zajedničkim performansom Ansambla narodnih igara i pesma „Venac“ i Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini, te promocijom knjige Vere Obradović Ljubinković, obeležen je Svetski dan igre.

  • 18.06.2021
Deca sa Кosova putuju u Republiku Srpsku
Deca iz različitih sredina sa Kosova, uglavnom učenici osnovnih škola, u subotu putuju u Republiku Srpsku gde će provesti nekoliko dana kod tamošnjih domaćina.
  • 17.06.2021
„Nemački kutak“ na Univerzitetu u Prištini
Danas se na Univerzitetu u Prištini otvara novi „Nemačka kutak“, a u isto vreme se predstavlja novi master studijski program „Nemački kao strani jezik“ koji će biti uveden u  2021/22. akademskoj godini.
  • 16.06.2021
Oskrnavljene nadgrobne ploče na pravoslavnom groblju u Orahovcu
Na pravoslavnom groblju u Orahovcu proteklog vikenda polomljene su nadgrobne ploče i porušeni krstovi na grobovima Ružice Stojanović, Božidara i Bogdana Šarića, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 14.06.2021
Deca sa Kosova borave u Sutomoru

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa humanitarnom organizacijom "Srpska solidarnost" organizovala je putovanje na more za decu iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije Kosova.

  • 13.06.2021
Šef OEBS-a u UNS-u: Imaćete našu podršku u borbi za slobodu medija
Šef misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji Jan Bratu posetio je Udruženje novinara Srbije i preneo predsedniku Živojinu Rakočeviću da će UNS imati podršku te međunarodne organizacije u borbi za slobodu medija i unapređenje bezbednosti novinara.
  • 11.06.2021