Vesti
Saopštenja

Merdare: Srpsko osoblje počelo sa radom u novom objektu

U novom objektu na administrativnom prelazu Merdare, koji je ranije izgrađen sredstvima Evropske unije, počelo je da radi i srpsko osoblje, saopštila je Kancelarija za KiM.
Merdare: Srpsko osoblje počelo sa radom u novom objektu
Merdare (Foto arhiva KIM)

Kako je saopšteno, "na osnovu dogovora iz Vašingtona, proširen je kapacitet administrativnog prelaza Merdare, između centralne Srbije i Кosova i Metohije, i srpsko osoblje počelo je sa radom u novom objektu".

Dodaje se da Srbija snažno podržava ubrzani protok ljudi, robe, kapitala i usluga.

“Nadamo se da će u skoroj budućnosti biti preduzeti i dodatni koraci da se ostvari ovaj cilj, i to u sklopu mini-šengen inicijative, koja region treba da učini boljim mestom za život i poslovanje. Ovo ostaje zajednički prioritet Vlade Srbije i Vlade Sjedinjenih Američkih Država”, navedeno je u saopštenju.Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021