Vesti
Saopštenja

Međunarodna podrška za povratak raseljenih

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić razgovarao je u Vašingtonu sa predstavnicima međunarodnih organizacija UNDP i Mercy Corps o povratku rasejenih.
Međunarodna podrška za povratak raseljenih
Dalibor Jevtić (Foto MZZP)

Glavne teme razgovora bile su nastavak saradnje, kao i potrebna podrška u projektima koje se odnose na povratak raseljenih na Kosovo.

Ministar Jevtić je naglasio da je od izuzetne važnosti podrška i pomoć međunarodnih organizacija, bez čije podrške i pomoći dosta toga ne bi bilo primenjeno kada je o povratku reč.
 
Jevtić će, u nastavku posete SAD-u, imati sastanke u Stejt Departmentu gde će se susresti sa direktorom Kancelarije za centralnu i jugoistočnu Evropu Tomom Jazdgerdijem, zatim direktorom Kancelarija za demokratiju i ljudska prava Filom Kaplanom i zamenicom direktora Biroa za izbeglice Nensi Iris.

Ministar Jevtić sastaće se u Vašingtonu i sa predstavnicom UNHCR-a.
 Ostale vesti

Agencija za sprečavanje korupcije poziva zvaničnike da prijave imovinu

Još jedan dan je ostao do isteka zakonskog roka za prijavu imovinskog stanja javnih zvaničnika, podsećaju iz Agencije za sprečavanje korupcije, te ih pozivaju da to učine.

  • 30.03.2023
UNS: Tužilaštvo za VTK da pronađe ko preti smrću Žaklini Tatalović

Udruženje novinara Srbije osuđuje preteće poruke koje je novinarka N1 Žaklina Tatalović dobila preko društvenih mreža i traži da Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal otkrije ko stoji iza zastrašivanja i uvreda novinarke i pokrene postupak protiv osoba koje stoje iza pretnji, navodi se u saopštenju.

  • 29.03.2023
Zimovanje na Jahorini za učenike iz Kamenice
Za 40 socijalno ugrožene dece iz OŠ „Desanka Maksimović“, iz Кosovske Кamenice Кancelarija za Кosovo i Metohiju je u saradnji sa partnerima iz Republike Srpske organizovala sedmodnevni boravak na Jahorini.
  • 29.03.2023
Osmani virtuelno na Drugom samitu za demokratiju
Predsednica Kosova Vjosa Osmani, na poziv predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajden, učestvovaće na Drugom samitu za demokratiju, koji danas virtuelno organizuje Bela kuća.
  • 29.03.2023
Izvršena primopredaja dužnosti direktora Savetodavnog tima za veze NATO-a na Kosovu
Nemački brigadni general Ralf Peter Hamerstajn preuzeo je dužnost od odlazećeg direktora Savetodavnog tima za veze NATO-a, sunarodnika i kolege brigadnog generala Joakima Hopea.
  • 28.03.2023
Todosijeviću stigao poziv da se javi na izdržavanje zatvorske kazne

Predsedniku Privremenog organa opštine Zvečan Ivanu Todosijeviću stigao je poziv da se u ponedeljak 3. aprila javi u pritvorni centar na izdržavanje zatvorske kazne zbog njegove izjave o Račku, a da mu prethodno nije uručena presuda, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

  • 28.03.2023