Vesti
Saopštenja

Međunarodna podrška za povratak raseljenih

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić razgovarao je u Vašingtonu sa predstavnicima međunarodnih organizacija UNDP i Mercy Corps o povratku rasejenih.
Međunarodna podrška za povratak raseljenih
Dalibor Jevtić (Foto MZZP)

Glavne teme razgovora bile su nastavak saradnje, kao i potrebna podrška u projektima koje se odnose na povratak raseljenih na Kosovo.

Ministar Jevtić je naglasio da je od izuzetne važnosti podrška i pomoć međunarodnih organizacija, bez čije podrške i pomoći dosta toga ne bi bilo primenjeno kada je o povratku reč.
 
Jevtić će, u nastavku posete SAD-u, imati sastanke u Stejt Departmentu gde će se susresti sa direktorom Kancelarije za centralnu i jugoistočnu Evropu Tomom Jazdgerdijem, zatim direktorom Kancelarija za demokratiju i ljudska prava Filom Kaplanom i zamenicom direktora Biroa za izbeglice Nensi Iris.

Ministar Jevtić sastaće se u Vašingtonu i sa predstavnicom UNHCR-a.
 



Ostale vesti

Kfor: Poljski vojnici spremni da pruže sigurno okruženje
Poljski vojni kontingent koji deluje u sastavu Kfor-a sprovodi širok spektar aktivnosti kako bi doprineo sigurnom okruženju regionu koji se prostire od Štrpca na jugu do Mitrovice na severu, navodi se u saopštenju Kfor-a.
  • 05.06.2020
Na Kosovo stiglo još medicinske pomoći od EU
Evropska unija je danas isporučila treću turu hitne pomoći vredne 5 miliona evra za sistem zdravstvene zaštite na Kosovu.
  • 05.06.2020
OG: IBCM obezbedio tri stipendije
Predstavnici Međunarodnog poslovnog koledža iz Mitrovice posetili su danas Opštinu Gračanica, gde su se sastali sa direktoricom obrazovanja Brankicom Ničić i predsednikom Omladinskog saveta Gračanica Dušanom Borisavljević, navodi se u saopštenju.
  • 03.06.2020
Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020