Vesti
Saopštenja

Međunarodna podrška za povratak raseljenih

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić razgovarao je u Vašingtonu sa predstavnicima međunarodnih organizacija UNDP i Mercy Corps o povratku rasejenih.
Međunarodna podrška za povratak raseljenih
Dalibor Jevtić (Foto MZZP)

Glavne teme razgovora bile su nastavak saradnje, kao i potrebna podrška u projektima koje se odnose na povratak raseljenih na Kosovo.

Ministar Jevtić je naglasio da je od izuzetne važnosti podrška i pomoć međunarodnih organizacija, bez čije podrške i pomoći dosta toga ne bi bilo primenjeno kada je o povratku reč.
 
Jevtić će, u nastavku posete SAD-u, imati sastanke u Stejt Departmentu gde će se susresti sa direktorom Kancelarije za centralnu i jugoistočnu Evropu Tomom Jazdgerdijem, zatim direktorom Kancelarija za demokratiju i ljudska prava Filom Kaplanom i zamenicom direktora Biroa za izbeglice Nensi Iris.

Ministar Jevtić sastaće se u Vašingtonu i sa predstavnicom UNHCR-a.
 Ostale vesti

’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022
SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022
MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bojana Perića iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo.

  • 23.06.2022