Vesti
Saopštenja

Mediji i NVO osudili krađu na Via Ferata Berim

Na jednom od najatraktivnijih turističkih mesta na severu Kosova Via Ferata Berim, juče je ukradena sajla. U zajedničkom saopštenju medija i nevladinih organizacija zahteva se da policija što pre reši slučaj i pronađe počinioce.
Mediji i NVO  osudili krađu na Via Ferata Berim
Via Ferata Berim (printskrin JuTjub Ibarski Kolašin)

Protiv vandalizma
Poptisnici ovog sporazuma su: Nova društvena inicijativa (NSI), Crno beli svet, LINK, CSD, RTV Kim, Gračanica Online, FDMC, Kontakt Plus, ACDC, Media Centar Čaglavica, Centar za socijalne inicijative (CSI), NVO Aktiv, Alternativno udruženje i Centar za razvoj zajednica.

“Pozivamo policijsku stanicu Zubinom Potoku i policiju iz regiona sever da što pre pronađu počinioce i doprinesu efikasnom rasvetljavanju ovog slučaja”, ističe se u saopštenju.

U zajedničkom saopštenju medija i NVO napominje se da policija treba “da pokaže odgovornost i efikasnost i u drugim slučajevima ugrožavanja bezbednosti i uništavanja imovine na javnom prostoru, poput uništavanja staze na Malom Zvečanu, stepeništa u Zubinom Potoku, kao i svih ostalih krivičnih dela”.

“Institutu za teritorijalni i ekonomski razvoj i inicijativi Outdor In pružamo podršku u daljem radu i pozivamo ih da ne odustaju od razvoja i promocije turizma na Kosovu”, navode potpisnici saopštenja.

Via Ferata Berim postala je prepoznatljiv turistički brend severa Kosova. Ferata se nalazi na stenama Berima na planini Mokra Gora. Udaljena je 25km od Zubinog Potoka, putem koji ide preko brane „Gazivode“ do škole u selu Kovače, a zatim makadamskim putem do Previje i dalje ka Berimu.Ostale vesti

MZZP: Oprema za četiri porodice radi pokretanja posla
Četiri porodice u opštinama Gračanica, Obilić i Klina dobile su od Ministarstva za zajednice i povratak u kosovskoj vladi opremu za pokretanje sopstvenog posla, navedeno je u saopštenju MZZP-a.
  • 02.07.2020
Novi krov nad glavom za 38 interno raseljenih porodica
Ministarstvo za zajednice i povratak započelo je izgradnju 38 kuća za interno raseljena lica na Kosovu. 
  • 01.07.2020
UNDP nastavlja sa podrškom borbe protiv korupcije
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu počinje treću fazu projekta za podršku borbi protiv korupcije na Kosovu koji će finansirati Vlade Švajcarske i Švedske.
  • 01.07.2020
Rakić sa ambasadorkom Francuske o daljoj saradnji
Potpredsednik Vlade i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa ambasadorkom Francuske na Kosovu Mari-Kristin Butel sa kojom je razgovarao o aktuelnim pitanjima i načinima unapređenja saradnje u oblasti javne uprave, saopšteno je iz MALS-a.
  • 30.06.2020
Rakić sa ambasadorom Norveške o koronavirusu
Zamenik premijera i ministar lokalne samouprave u kosovskoj vladi Goran Rakić sastao se sa norveškim ambasadorom na Kosovu Jensom Erikom Grondahlom sa kojim je razgovarao o efikasnijem upravljanju opštinama i borbi protiv koronavirusa.
  • 29.06.2020
Kancelarija za KiM: Strahovlada Prištine

"Prebijanje dvojice srpskih mladića zbog isticanja srpske zastave povodom Vidovdana jeste manifestacija institucionalnog nasilja Prištine i strahovlade koja svima, osim Albancima, uskraćuje pravo na nacionalni ponos i pripadnost", navodi Kancelarija za KiM nakon privođenja dvojice srpskih mladića iz Lapljeg Sela na Gazimestanu.

  • 28.06.2020