Vesti
Saopštenja

Medicinskoj školi dodeljena oprema za praktičnu nastavu

Odeljenje za zdravstvo, u saradnji sa Odeljenjem za obrazovanje, opštine Gračanica doniralo je Medicinskoj školi predmete za praktičnu nastavu.
Medicinskoj školi dodeljena oprema za praktičnu nastavu
(Foto Opština Gračanica)

Kako je saopšteno iz Opštine, donirani su model ljudskog skeleta, model ljudskog tela u mišićima i unutrašnjim organima i druga oprema.

Predmete i opremu uručili su direktor Regionalne bolnice dr Nebojša Milovanović, direktor zdravstva Aleksandar Popović i direktorka obrazovanja Gordana Toskić.

Direktor zdravstva Aleksandar Popović očekuje da će oprema profesorima i učenicima pomoći u izvođenju vežbi i sticanju neophodnog znanja.

„Prednost ovakve prakse je višestruka. Predmeti koje smo doneli značajni su za medicinsku edukaciju učenika“, kaže Popović.

Direktor Medicinske škole Miodrag Živić zahvalio se opštini Gračanica na doniranoj opremi.

„Učenici do sada nisu imali priliku da rade uz ovakvu opremu. Predmeti koje smo dobili znače posebno u edukativnom smislu“, ističe Živić.

Odeljenje za zdravsto opštine Gračanica doniralo je nedavno Domu zdravlja u Ugljaru medicinsku opremu u vrednosti od nekoliko hiljada evra.Ostale vesti

“Maske su obavezne u svim aktivnostima izvan domova”
Mnistar zdravlja Armend Zemaj potpisao je odluku o opštim merama zaštite od koronavirusa. U odlici se navodi “da su građani Kosova obavezni da nose maske tokom svih aktivnosti izvan svojih domova, kao i da je obavezna fizička udaljenost”.
  • 27.09.2020
Danas se obeležava Evropski dan jezika. Iz Kancelarije poverenika za jezike koja funkcioniše pri kabinetu premijera Kosova ističu da je upravo situacija izazvana pandemijom koronavirusa pokazala "koliko neke insitucije nisu bile spremne da sprovedu Zakon i istovremeno i pravovremeno svim zajednicama pruže neophodne informacije".
  • 26.09.2020
Saljih Mustafa pred sudom u Hagu u ponedeljak
Prvo pristupanje sudu Saljiha Mustafe u sudnici Specijalizovanih veća Kosova u Hagu održaće se u ponedeljak, 28. septembra u 15 časova.
  • 26.09.2020
GI SDP: Neko želi da se ovaj slučaj zataška
Iz Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" reagovali su saopštenjem na jučerašnju odluku Apelacionog suda u Prištini da predmet vrati na početak istrage, jer su kako navode, očekivali da će kosovske institucije pronaći i procesuirati počinioce, te da neko ovom odlukom "želi da se ovaj slučaj odugovlači".
  • 26.09.2020
Tači: Ne postoji razlog za spektakularne akcije
Kosovski predsednik Hašim Tači istakao je da je "`curenje` dokumenata ugrozilo legitimitet suda u očima građan" i oštetilo sliku Kosova. On je ocenio "da ne postoji nijedan razlog za spektakularnim ekspedicijama ili akcijama".
  • 25.09.2020

Kejleb Mek Keri savetnik izvršnog direktora američke Međunarodne korporcije za finansiranje razvoja Adama Belera, posetio je Kosovo 24. i 25. septembra gde se sastao sa visokim vladinim zvaničnicima i poslovnim liderima kako bi se istražili načini za mobilizaciju investicija privatnog sektora za unapređenje ekonomskog rasta i stabilnosti, saopšteno je iz američke ambasade.

  • 25.09.2020