Vesti
Saopštenja

Marko Đurić danas u poseti Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas će prvi put od supanja dužnost direktora posetiti Kosovo.
Marko Đurić danas u poseti Kosovu
Marko Đurić (Foto B92)

Ovom prilikom, Đurić će posetiti manastir Gračanicu, gde će se sastati s episkopom raško-prizrenskim i kosovsko-metohijskim Teodosijem.

Kako je navedeno u saopštenju kancelarije za KIM, planirano je da se Đurić nakon posete manastiru, sastane sa predstavnicima lokalne samouprave i meštanima Gračanice.

Đurić će razgovarati i sa gradonačelnicima ostalih opština u kojima većinu čine Srbi, a predviđeno je da obiđe i severni deo Mitrovice i na kraju posete prisustvuje manifestaciji "Dani sporta" u Zubinom Potoku, dodaje se u saopštenju.Ostale vesti

Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021
Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021
Računari za mlade žene iz RAE zajednice
UN Women i Britanska ambasada podelilu su laptopove mladim ženama i devojkama iz zajednica Roma, Aškalija i Egipćana, kako bi im olakšali učenje putem intereneta.
  • 23.02.2021
Srpska lista i Kancelarija za KiM: Tuča nema veze sa politikom

Iako su prvobitno osudili prebijanje osamnaestogodišnjeg Nikole Rašića, predstavnici Srpske liste i Kancelarije za Kosovo i Metohiju ubrzo su izdali nova saopštenja u kojima navode da Nenad Rašić i Aljbin Kurti ovaj događaj pokušavaju da zloupotrebe u političke svrhe.

  • 23.02.2021
Osmani sa koordinatorkom za razvoj UN o važnosti nabavke vakcina
V.d. predsednika Kosova Vjosa Osmani razgovarala je sa koordinatorkom za razvoj UN Urlike Ričardson, jedna od tema bila je i važnosti što skorijeg obezbeđivanja vakcina protiv koronavirusa, navodi se u saopštenju.
  • 22.02.2021