Vesti
Saopštenja

Marić: Incidenti neprihvatljivi

Ministar administracije i lokalne samouprave Ljubomir Marić osudio je napad na Zorana Kostića iz Pasjana i pozdravio brzu reakciju organa bezbednosti povodom privođenja jednog od navodnih napadača.
Marić: Incidenti neprihvatljivi
Ljubomir Marić (Foto Kim)

Marić je rekao da incidenti poput onog koji se sinoć dogodio u Pasjanu nisu potrebni Kosovu.

“Suživot različitih etničkih grupa je naša realnost i incidenti, tenzije i napadi bilo koje vrste i sa bilo čije strane su apsolutno neprihvatljivi” rekao je Marić.

On je pozdravio brzu reakciju nadležnih organa koji su priveli jednog od navodnih napadača i apelovao da i drugi bude što pre pronađen i priveden pravdi.

“Takva praksa će ojačati poverenje građana u rad organa bezbednosti i stvoriti uslove za bezbedniji život svih ljudi koji žive na Kosovu”, rekao je Marić.Ostale vesti

UNDP: Program stažiranja za 400 nezaposlenih
Program za razvoj Ujedinjenih nacija na Kosovu i Ministarstvo kulture, omladine i sporta potpisali su sporazum o proširenju programa sticanja radne prakse kako bi se pružile mogućnosti diplomiranim mladićima i devojkama koji su kao tražioci posla prijavljeni na zavodu za zapošljavanje Kosova, saopšteno je iz UNDP-a. 
  • 20.10.2020
ERP: Nova pravila zaštite sveštenstva i vernika tokom pandemije
Eparhija raško-prizrenska obaveštava verni narod o novim pravilima zaštite tokom epidemije koronavirusa, “budući da je pred nama period u kome se u normalnim okolnostima svečano proslavlja više manastirskih, parohijskih i porodičnih slava”.
  • 20.10.2020
Euleks: Potrebno poboljšati saradnju policije i tužilastva
Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) predstavila je svoj prvi Izveštaj o sistemskom i tematskom nadgledanju pravosuđa.
  • 19.10.2020
Zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa delegacijom za energetiku SAD a tema sastanka bila je implementacija sporazuma koji je potpisan u Vašingtonu.
  • 19.10.2020
Tači: Kosovo postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima

Kosovo je postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima, rekao je kosovski predsednik Hašim Tači na konferenciji povodom Međunarodnog dana borbe protiv trgovine ljudima, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

  • 19.10.2020
Odloženi vandredni izbori u Podujevu i Severnoj Mitrovici
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je nakon razgovara sa predsednicom Centralne izborne komisije Valdetom Dakom, odložio održavanje vandrednih izbora u opštinama Podujevo i Severna Mitrovica, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.
  • 19.10.2020