Vesti
Saopštenja

"Manji budžet najveći problem opštine Gračanica"

Poslanici Srpske liste posetili su danas opštinu Gračanica i sa gradonačlelnikom razgovarali o razvojnim projektima i aktuelnim problemima sa kojima se ova lokalna samouprava suočava.
Dana[nji sastanak (Foto Opština Gračanica)

Nakon sastanka gradonačelnik Gračanice Vladeta Kosotić je kazao da je polsnike Srpske liste upoznao sa problemima sa kojima se suočava ova opština, kao i sa aktuelnim i budućim projektima.

Predsednik Kostić istakao je najveći problem ove lokalne samopurave manji budžet u odnosu na realna broj stanovnika.

"Budžet je projektovan na 10 hiljada stanovnika a realne potrebe su za 20 hiljada. Poslanike smo detaljno upoznali sa svim projektima koji su planirani na srednjoročnom i dugoročnom planu, kao i sa onima koje planiramo da završimo tokom godine“, kazao je Kostić i istakao da su teme razgovora bile izgradnja obilaznice oko Gračanice, nastavak gradnje bolnice, srednjoškolskog centra i drugih za građane važnih projekata.

Gradonačelnik Kostić je obilazak opština sa srpskom većinom od strane poslanika Srpske liste ocenio fenomenalnim.

„Na ovaj način svaki poslanik biće upoznat sa svim probelmima sa kojima se suočavaju građani naših lokalnih samouprava, ali i ubrzati procese i implementaciju projekata koji se tiču zajednica. Pojedinačni nastup svake lokalne samouprave do sada svakako nije dao rezultate i ova ideja da zajedno nastupamo sasvim sam siguran daće pomak i dobre rezultate osetićemo ove godine, jer ujedinjeni možemo sve“, dodao je Kostić.

Predsednik Srpske liste Slavko Simić istakao je da su poslanici sa Vladetom Kostićem imali sadržajan sastanak i da se opština Gračanica može pohvaliti političkom stabilnošću.

„Dobili smo detaljen informacije oko zbivanja i dešavanja u opštini Gračanica u smislu realizacije projekta, budžetskih potreba i drugo. Radi se na poboljšanju životnog standarda građana i najveći problem u tom smislu odnosi se na jačanje budžetskih sredstava“, kazao je Simić.

Simić je istakao da će poslanici Srpske liste pokušati da pronađu rešenja za probleme sa kojima se Srbi suočavaju.Ostale vesti

Kfor: Izvedena vežba „Ujedinjeni odgovor“
Operacija koju je predvodio Nato, u partnerstvu sa policijom Kosova i misijom Evropske unije za vladavinu prava Euleksom, izvela je integrisanu vežbu bezbednosti kako bi obučila preko 300 učesnika u oblasti kontrole mase i suzbijanje nereda, navaodi se u saopštenju Kfora.
  • 30.10.2020
„Što pre primeniti postignute sporazume“
Dijalog u Briselu je najbolji način za rešavanje svih otvorenih pitanja, kazao je šef poslaničke grupe Srpska lista Igor Simić tokom sastanka sa šefom kancelarije i specijalnim predstavnikom EU na Кosovu Tomašom Sunnjogom.
  • 30.10.2020
Pomoć EU privatnom sektoru i izgradnji obdaništa
U okviru podrške kosovskom privatnom sektoru, EU je dodelila 29 ugovora vrednih 10,8 miliona evra kako bi se poboljšale perspektive i mogućnosti za zapošljavanje mladih ljudi, žena i ugroženih grupa na Kosovu.
  • 30.10.2020
Jevtić: Povratak raseljenih na nezadovoljavajućem nivou
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić prisustvovao je sastanku Кomisije za prava i interese zajednica i povratak Skupštine Кosova, kojoj je predstavio izveštaj o radu Ministarstva za zajednice i povratak u 2020. godini. Кomisija broji 18 poslanika iz redova 12 političkih partija koje zastupaju interese nacionalnih zajednica u Skupštini Кosova, navodi se u saopštenju MZZP-a.
  • 28.10.2020
Petković: Beograd će ponovo pokrenuti pitanje ZSO
Beograd će tokom predstojećih tehničkih razgovora u Briselu ponovo pokrenuti pitanje nesprovođenja dogovora o Zajednici srpskih opština, kazao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković na sastanku sa ambasadorom Norveške u Srbiji Jernom Eugenom Jelstadom.
  • 28.10.2020
Rakić i Abot o napadima na Srbe i sporazumu iz Vašingtona
Ministar lokalne samouprave u kosovskoj vladi Goran Rakić razgovarao je sa ambasadorom Velike Britanije na Kosovu Nikolasom Abotom o bezbednosnoj situaciji, sporazumu iz Vašingtona i predstojećim izborima u Severnoj Mitrovici i Podujevu, saopšteno je iz  MLS-a.
  • 28.10.2020