Vesti
Saopštenja

Maksimovićima iz Koretišta potrebna pomoć

Šestočlana porodica Maksimović iz Koretišta živi u trošnoj kući kojoj preti urušavanje. Humanitarna organizacija “Kosovosko Pomoravlje” pokrenula je akciju prikupljanja pomoći za njih.
Maksimovićima iz Koretišta potrebna pomoć
Maksimovići (Foto HO "Kosovsko Pomoravlje")

Kako navode u ovoj organizaciji, staroj i trošnoj kući je potrebno renoviranje jer preti da se uruši i povredi ukućane.

“Potrebno je zameniti prozore, urediti krov i srediti kupatilo. Sanitarije i stolarije gotovo da nema u kući, i ono što poseduje u veoma je lošem stanju”.

Potreban im je i električni šporet i frižider, a deci Vladanu, Heleni i Nikolini koji spavaju na jednom ležaju, novi kreveti.

“Potrebna im je i pomoć u vidu školskog pribora, računara, gaderobe i ponešto hrane”, ističu u ovoj organizaciji koja je pokrenula akciju prikupljanja novčane pomoći u iznosu od 10 000 evra.

Sa tim novcem bi, ističu, mogla da im se renovira kuća u januaru.

Za više informacija o načinima uplate, zainteresovani mogu pogledati ovde.Ostale vesti

Na Kosovu pokrenute kampanje protiv nasilja nad ženama
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, označio je početak međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, saopšteno je iz Kancelrije UN Women na Kosovu. Misija OEBS-a i Policija Kosova takođe su započele zajedničku kampanju protiv nasilja u porodici.
  • 26.11.2021
Osmani: Kosovo spremno za nastavak dijaloga
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastala se danas sa predsednikom Albanije Iljirom Metom od koga je zatražila da Albanija bude snažan glas Kosova u organizacijama u kojima ono nije zastupljeno, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.
  • 25.11.2021
Počinje restauracija kuća u istorijskom centru Janjeva
U Ministarstvu kulture, omladine i sporta  Kosova danas je potpisan sporazum sa UNDP-om o zaštiti kulturnog nasleđa Janjeva, ali i poboljšanje uslova života stanovnika i unapređenje turizma.
  • 24.11.2021
Puls javnosti: Građani nezadovoljni podrškom opština tokom pandemije
Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) na Kosovu je objavio analizu pulsa javnosti „Interakcija ljudi i opština u vreme krize: Studija slučaja kovid-19“. Anketa, koja je sprovedena u pet opština: Kosovo Polje, Podujevo, Prizren, Orahovac i Zvečan, naglašava izazove sa kojima su se građani suočili tokom pandemije.
  • 23.11.2021
Petru Petkoviću ponovo zabranjen ulazak na Kosovo

Direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petru Petkoviću vlasti u Prištini zabranile su danas da poseti Kosovo i prisustvuje ktitorskoj slavi manastira Visoki Dečani u sredu, 24. novembra, stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 23.11.2021
Odbijena žalba Dake, jer nije koristila pravna sredstva
Ombudsman je odbio žalbu bivše predsednice Centralne izborne komisije (CIK) Valjdete Dake na odluku predsednice Vjose Osmani da joj prekine mandat na mestu predsednice te pozicije, jer nije pružila dokaze da je koristila pravna sredstva protiv odluke predsednice Kosova.
  • 18.11.2021