Vesti
Saopštenja

Makedonski ministar: Podržaćemo Kosovo ka EU i NATO

Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani istakao da će ova država biti uz Kosovo na njegovom evropskom putu ali i da će biti podrška učlanjenju u NATO.

Makedonski ministar: Podržaćemo Kosovo ka EU i NATO
Bujar i Vjosa Osmani (Foto Predsedništvo Kosova)

Bujar Osmani je to rekao na sastanku sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani. Takođe je u razgovoru sa njom osporio ideje o prekrajanju granica, ističući da su se "Ohridski sporazum, nezavisnost Kosova i evroatlanska perspektiva regiona pokazali kao uspešni modeli", navodi se u saopštenju iz Kabineta predsednice Kosova.

Osmanijeva je istakla da takve scenarije treba zajedno sprečiti. "Ne prihvatamo ideje koje diraju naše granice i čine Kosovo nefunkcionalnim", rekla je Osmani.

Ocenjeno je da su bilateralni odnosi između Kosova i Severne Makedonije "sjajni", a obe strane su izrazile spremnost da ih prodube i dalje, posebno u oblasti ekonomije i turizma.

Na sastanku se između ostalog razgovaralo i o situaciji sa pandemijom kovid-19 i vakcinaciji građana.

Osmanijeva se danas sastala i sa komandantom Kfora Frankom Federičijem.Ostale vesti

U Briselu o evropskom putu Kosova: Nastaviti reforme, sprovesti dogovoreno
Na sastanku u Briselu su članovi Saveta za stabilizaciju i pridruživanje (SA) razmotrili napredak Kosova na evropskom putu nakon objavljivanja Izveštaja Evropske komisije o Kosovu za 2021.
  • 08.12.2021
Kancelarija za KiM: U Suvom Grlu renovirana ambulanta
U selu Suvo Grlo, u opštini Srbica, danas je otvorena kompletno renovirana ambulanta sredstvima Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 08.12.2021
Nagrada za glumce Amaterskog pozorišta
Odlukom stručnog žirija mladim glumcima Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“, Mateji Dimitrijeviću i Nataliji Josifović, juče je na devetom festivalu „Lektirići EX YU fest“ uručeno priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Misterija nestalog jajeta“.
  • 08.12.2021
Jevtić sa predstavnicima KAP-a o Ski centru Brezovica
Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić se sastao sa predstavnicima Кosovske agencije za privatizaciju (КAP) sa kojima je razgovarao o Ski centru Brezovica, ali i o statusu ostalih društvenih preduzeća na teritoriji opštine Štrpce, saopšteno je iz te lokalne samouprave.
  • 07.12.2021
Predsednica opštine razgovarala sa novinarima
Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić razgovarala je danas sa novinarima i predstavnicima medija koji izveštavaju sa područja opštine Gračanica.
  • 07.12.2021
Audicija za predstavu “Ljubav u getu” 8. decembra
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija Doma kulture „Gračanica“ u sredu 08. decembra 2021. godine u dva termina od 15 i 19 časova organizuje audiciju za predstavu „Ljubav u getu“.
  • 06.12.2021