Vesti
Saopštenja

„Magareće godine“ na trgu u Subotici

Glumci amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ su krajem prošle nedelje, na otvorenoj sceni na Trgu slobode u Subotici, odigrali predstavu Branka Ćopića „Magareće godine“.
„Magareće godine“ na trgu u Subotici
Trg slobode u Subotici (Foto Dom kulture Gračanica)

Kako se navodi u saopštenju Doma kulture glumci amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ su predstavu „Magareće godine“, koja na vedar i duhovit način govori o đačkom životu u školskom internatu, odigrali bez greške.
 
„Drago nam je što su naši veliki prijatelji iz Gračanice odvojili vreme i bili naši gosti. Ono što mi je bilo najlepše u ovoj godini jeste jedna izuzetna poseta Gračanici na Vidovdan. Prvi put posle mnogo godina dečije pozorište igralo je predstavu u porti manastira Gračanica“, kazala je direktorka dečijeg pozorišta u Subotici Marta S. Arkosalaš.

Predstava „Magareće Goodine“ upriličena je i povodom obeležavanja 236 godina postojanja Subotice.Ostale vesti

Komandant KFOR-a obišao ranjene vojnike italijanskog kontingenta
Komandant misije NATO-KFOR, general-major Anđelo Mikele Ristuća, posetio je italijanske vojnike ranjene u sukobima u Zvečanu.
  • 01.06.2023
SL: Odluka o pritvoru Srbima dodatni motiv za nastavak mirnih protesta

Srpska lista saopštila je da najoštrije osuđuju "nelegalnu i neosnovanu odluku Кurtijevog suda kojom se našim nevinim sugrađanima (Radošu Petroviću i Dušanu Obrenoviću) određuje pritvor bez ikakvih dokaza o krivici".

  • 31.05.2023
Petković: Pritvor Petroviću i Obrenoviću nastavak ogoljenog nasilja
"Izricanje jednomesečnog pritvora Radošu Petroviću i Dušanu Obrenoviću, koje je КFOR nasumično i neosnovano zadržao, a potom i predao Кurtijevoj policiji, nastavak je ogoljenog nasilja prištinskog režima nad Srbima na Кosovu i Metohiji", naveo je u saopštenju za javnost direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković.
  • 31.05.2023
Novinari koji izveštavaju sa severa Kosova: Podrška Peroviću, omogućiti nesmetan rad
Grupa novinara redakcija na srpskom jeziku koji poslednjih dana izveštavaju iz Zvečana osudila je napade na Mladena Perovića, vlasnika kafića „Golden skaj“ koji dolaze sa društvenih mreža, a u kojima se ovaj mladić naziva izdajnikom i saopštenjem se obratila javnosti.
  • 31.05.2023
Policija: Situacija krhka, ali mirna
Bezbednosna situacija na severu Kosova danas je bila krhka, ali uglavnom mirna, saopštavaju iz Kosovske policije.
  • 30.05.2023
Bratstvo Visokih Dečana: Molimo se za brzi oporavak svih povređenih
Žalosni nasilni incidenti tokom nedavnih protesta na severu Kosova ne bi trebalo da utiču na istorijski čvrste odnose srpskog i italijanskog naroda. Oštro osuđujemo sve oblike nasilja i pozivamo na mir i dijalog. Uznosimo naše molitve za brzi oporavak svih povređenih, saopštilo je bratstvo manastira Visoki Dečani.
  • 30.05.2023