Vesti
Saopštenja

Mađarska donirala Kosovu zaštinu opremu protiv kovida-19

Velika količina zaštitne opreme u borbi protiv koronavirusa, donirana je od strane Mađarske institucije uz pomoć mađarskih vojnika Kfora Kosovu, navodi se u saopštenju.
Mađarska donirala Kosovu zaštinu opremu protiv kovida-19
Ilustracija (Foto Kfor)

"Oko 50.000 zaštitnih maski i 5.000 komada specijalnih odela su transportovana avionima Mađarskog Ratnog Vazduhoplovstva i dopremljena od strane mađarskih vojnika Kfora do centralnog skladišta Ministarstva Zdravlja u Prištini", ističe se u saopštenju Kfora dostavljenom medijima.

Mađarski ambasador u Prištini Jožef Bence je naglasio da je ova donacija bilaterarni projekat koji je promovisao MSP Piter Sijarto nakon sastanka održanog u Budimpešti u oktobru sa svojom koleginicom Melizom Haradinaj-Stublom.

Ministar Zdravlja Armend Zemaj, koji je prisustvovao isporuci, je zahvalio Mađarskoj za isporuku koja će doprineti lokalnom odgovoru na Kovid-19.

Mađarska je treća zemlja po broju trupa u misiji na Kosovu koju predvodi Nato.

Od izbijanja epidemije Kfor je obezbedio zaštitnu opremu za zdravstvene institucije na Kosovu, olakšavajuči isporuku vazdušnim putem od strane saveznika i partnerskih zemalja, uključujući Nemačku, Italiju, Poljsku, Tursku i Austriju, dodaje se u saopštenju.Ostale vesti

Tužilaštvo: Ozbiljan odnos prema slučaju ubistva

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je od momenta dobijanja informacije o ubistvu trudnice koje je počinio S.H. preuzelo sve neophodne istražne radnje radi obezbeđivanja dokaza i prisustva okriveljnog u postupku.

  • 02.12.2022
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
  • 02.12.2022
Udruženje Crnogoraca „Lovćen“ podržava ministra Rašića
Udruženje Crnogoraca "Lovćen" saopštilo je da Crnogorci sa Kosova podržavaju novog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Kako navode, poznajuci njegov rad i učinak kao ministra za rad i socijalnu zaštitu "sigurni su da će raditi u interesu svih nevećinskih zajednica na Kosovu". 
  • 02.12.2022
UNS: Pretnje Obućini zastrašujuće, policija i tužilaštvo hitno da reaguju
Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije i tužilaštva da u najkraćem roku pronađu i pokrenu krivični postupak protiv osobe koja je juče poslala preko Tvitera zastrašujuće pretnje urednici i voditeljki "Dnevnika" na televiziji Nova S Jeleni Obućini.
  • 01.12.2022
Kosovska policija prihvata ostavke srpskih policajaca

Policija Kosova prihvatila je ostavke 80 službenika sa severa Kosova koji su ih prethodno podneli, saopšteno je medijima. Nastavlja se proces oko ostavki ostalih zaposlenih u kosovskoj policiji.

  • 01.12.2022
Petković: Nenad Rašić i Rada Trajković ne predstavljaju Srbe sa Kosova
Imenovanjem Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak, Aljbin Кurti je brutalno prekršio sopstveni ustav i još jednom pogazio prava srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 01.12.2022