Vesti
Saopštenja

Mađarska donirala Kosovu zaštinu opremu protiv kovida-19

Velika količina zaštitne opreme u borbi protiv koronavirusa, donirana je od strane Mađarske institucije uz pomoć mađarskih vojnika Kfora Kosovu, navodi se u saopštenju.
Mađarska donirala Kosovu zaštinu opremu protiv kovida-19
Ilustracija (Foto Kfor)

"Oko 50.000 zaštitnih maski i 5.000 komada specijalnih odela su transportovana avionima Mađarskog Ratnog Vazduhoplovstva i dopremljena od strane mađarskih vojnika Kfora do centralnog skladišta Ministarstva Zdravlja u Prištini", ističe se u saopštenju Kfora dostavljenom medijima.

Mađarski ambasador u Prištini Jožef Bence je naglasio da je ova donacija bilaterarni projekat koji je promovisao MSP Piter Sijarto nakon sastanka održanog u Budimpešti u oktobru sa svojom koleginicom Melizom Haradinaj-Stublom.

Ministar Zdravlja Armend Zemaj, koji je prisustvovao isporuci, je zahvalio Mađarskoj za isporuku koja će doprineti lokalnom odgovoru na Kovid-19.

Mađarska je treća zemlja po broju trupa u misiji na Kosovu koju predvodi Nato.

Od izbijanja epidemije Kfor je obezbedio zaštitnu opremu za zdravstvene institucije na Kosovu, olakšavajuči isporuku vazdušnim putem od strane saveznika i partnerskih zemalja, uključujući Nemačku, Italiju, Poljsku, Tursku i Austriju, dodaje se u saopštenju.Ostale vesti

Petković sa britanskom ministarkom Vendi Morton o Kosovu
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković sastao se danas sa ministarkom u Vladi Velike Britanije za evropsko susedstvo i Ameriku, Vendi Morton sa kojom je razgovarao o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu, nastavku pregovora i Zajednici srpskih opština. 
  • 02.12.2020
Polomljeni prozori na kući povratnika u Klini
Povratnik Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline napadnut je pre nekoliko dana u svom dvorištu. Mlađa lica su 25. novembra Stašića gađala kamenicama i tom prilikom je polomljeno staklo na prozoru njegove kuće, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.  
  • 01.12.2020
Rakić i Sunjog o aktuelnim temama i saradnji
Potpredsednik Vlade i ministar lokalne samouprave Goran Rakić razgovarao je danas sa šefom Kancelarije EU na Kosovu Tomašom Sunjogom o aktuelnim temama i situaciji u vezi sa pandemijom kovida-19, saopšteno je iz MLS-a. 
  • 01.12.2020
Opština Gračanica od večeras u crvenoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova ističe da od večeras na snagu stupa nova kategorizacija opština vezana za kovid-19, prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica je od večeras u crvenoj zoni, navodi se u saopštenju.
  • 27.11.2020
OG: Još 11 osoba pozitivno na koronavirus
Prema podacima pristiglim u poslednja 24 časa, na teritoriji opštine Gračanica registrovano je 11 novoobolelih lica od koronavirusa, saopšteno je iz opštinske Informativne službe.
  • 27.11.2020
Priština: Požar u delu Paviljona ”E”
U delu Paviljona ”E” koji se nalazi preko puta univerzitetske Biblioteke u Prištini, gde živi ukupno petnaest srpskih i albanskih porodica, oko ponoći izbio je požar, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.
  • 27.11.2020