Vesti
Saopštenja

Mađarska donirala Kosovu zaštinu opremu protiv kovida-19

Velika količina zaštitne opreme u borbi protiv koronavirusa, donirana je od strane Mađarske institucije uz pomoć mađarskih vojnika Kfora Kosovu, navodi se u saopštenju.
Mađarska donirala Kosovu zaštinu opremu protiv kovida-19
Ilustracija (Foto Kfor)

"Oko 50.000 zaštitnih maski i 5.000 komada specijalnih odela su transportovana avionima Mađarskog Ratnog Vazduhoplovstva i dopremljena od strane mađarskih vojnika Kfora do centralnog skladišta Ministarstva Zdravlja u Prištini", ističe se u saopštenju Kfora dostavljenom medijima.

Mađarski ambasador u Prištini Jožef Bence je naglasio da je ova donacija bilaterarni projekat koji je promovisao MSP Piter Sijarto nakon sastanka održanog u Budimpešti u oktobru sa svojom koleginicom Melizom Haradinaj-Stublom.

Ministar Zdravlja Armend Zemaj, koji je prisustvovao isporuci, je zahvalio Mađarskoj za isporuku koja će doprineti lokalnom odgovoru na Kovid-19.

Mađarska je treća zemlja po broju trupa u misiji na Kosovu koju predvodi Nato.

Od izbijanja epidemije Kfor je obezbedio zaštitnu opremu za zdravstvene institucije na Kosovu, olakšavajuči isporuku vazdušnim putem od strane saveznika i partnerskih zemalja, uključujući Nemačku, Italiju, Poljsku, Tursku i Austriju, dodaje se u saopštenju.Ostale vesti

Petković: Kurti priziva sukobe
"Nema sumnje da Aljbin Кurti i najnovijom izjavom pokazuje da otvoreno želi rat, a ne dijalog i dogovor! Ako Кurti javno potvrđuje da Zajednica srpskih opština nikada neće biti formirana, a da Srbi moraju da prihvate jednostrane i nasilne odluke o tablicama i ličnim kartama, svima je jasno da Кurti priziva sukobe na Кosovu i Metohiji", navedeno je u najnovijem saopštenju za javnost direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petra Petkovića.
  • 08.08.2022
Nastavljena akcija ’’Brezovica’’
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u koordinaciji i saradnji sa Upravom za teška krivična dela (DKR) u Prištini, Inspektoratom Ministarstva životne sredine, Odeljenjem za zaštitu životne sredine, Inspektoratom opštine, Direkcijom nacionalnog paraka "Šara" i Katastarskom agencijom Kosova i danas vrši inspekcijski nadzor na području Brezovice.
  • 08.08.2022
Petković: Bisljimi izgubio kredibilitet
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovića izjavio je da je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi izgubio svaki kredibilitet da govori o procesu dijaloga i postignutim sporazumima.
  • 06.08.2022
Petković: Očekuje nas značajna diplomatska borba

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković sastao se sa zamenikom načelnika Odseka za Zapadni Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Savezne Republike Nemačke, Jergensom Frederikom sa kojim je razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine, s posebnim osvrtom na poslednja dešavanja na severu, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

  • 05.08.2022
UNS i DNКiM: Zaštititi novinare Radio Goraždevca od pretnji
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) osuđuje verbalne pretnje koje je novinaru Miliću Petroviću uputio sin radnice policijske stanice u Goraždevcu Momir Bulatović zbog teksta koji je objavljen na portalu Radio Goraždevca i traže efikasnu istragu ovog incidenta.
  • 04.08.2022
Nastavljeno izdavanje ličnih karata
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agencija za civilnu registraciju obaveštavaju javnost da je popravljen uređaj za personalizaciju ličnih dokumenata koji je na nekoliko dana onemogućio izdavanje ličnih karata.
  • 04.08.2022