Vesti
Saopštenja

Ljiljana Šubarić uputila čestitku Romima

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić uputila je čestitku pripadnicima romske zajednice povodom 8. aprila Međunarodnog Dana Roma.

Ljiljana Šubarić uputila čestitku Romima
Ljiljana Šubarić (Foto Opština Gračanica)

"U ime rukovodstva opštine Gračanica i svoje lično ime svim Romima na teritoriji naše opštine čestitam Međunarodni dan koji se danas obeležava u celom svetu. Gračanica je uvek bila simbol suživota svih zajednica, međusobne solidarnosti i brige jednih za druge a u narednim danima i godinama učinićemo sve da unapredimo život celokupne Romske zajednice u našoj opštini", stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

Šubarićeva je naglasila da je od ključne važnosti podrška u obrazovanju na svim nivoima kako bi u procesu zapošljavanja bili u ravnopravnom položaju sa ostalim zajednicama.

"U tom cilju Romske centre osavremenjujemo opremom a angažovanje oko stambenog i socijalnog zbrinjavanja i zapošljavanja ostaće u fokusu rada lokalne samouprave. Uspeh i prosperitet društva ogleda se u poštovanju kulturoloških, verskih i nacionalnih razlika. Provedite i ovaj dan kako i priliči vašem vedrom duhu u veselju i dobrom raspoloženju", zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Viland obišao Visoke Dečane
Potpredsednik Evropskog parlamenta u pratnji svojih saradnika obišao je juče manastir Visoki Dečani.
  • 25.09.2022
Nove cene goriva

Kosovsko ministarstvo industrije i trgovine objavilo je najnovije cene naftnih derivata.

  • 24.09.2022
Nova oprema za Dom zdravlja u Gračanici
Nemačka humanitarna agencija „Aktion Deutschland Hilft – ADH“, donirala je Domu zdravlja u Gračanici medicinsku opremu radi efikasnijeg suočavanja sa kovidom-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 23.09.2022
Kancelarija za KiM: Postavljena kosovska zastava na autobus sa Srbima
Danas su u Peći dva mladića albanske nacionalnosti pratila Slavicu Trbušić i ostale članove Udruženja žitelja Planjana iz Prizrena. Na autobus, kojim su se dovezli u Peć, zakačili su kosovsku zastavu. Slučaj je prijavljen policiji, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 22.09.2022
Osmani i Gervala na sastanku sa Stoltenbergom
Predsednica Kosova Vjosa Osmani i zamenica premijera Donika Gervala, ujedno i ministarka spoljnih poslova i dijaspore, tokom posete Njujorku, sastale su se sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.
  • 22.09.2022
UNS raspisao konkurs za nagradu
Udruženje novinara Srbije (UNS) raspisuje konkurs za nagradu „Đoko Vještica“ za 2022. godinu. Tekstovi i medijski prilozi koji motivišu pojedince i javnost za ostvarivanje humanih akcija i ciljeva, kritikuju socijalno neodgovorno ponašanje u društvu i podstiču solidarnost i uzajamnost mogu se poslati najkasnije 19. oktobra.
  • 21.09.2022